Közel hárommilliárdos veszteséget termelt tavaly a MotoGP-pálya építéséért felelős HUMDA Zrt. – Átlátszó

Későbbi „realizációt” ígérnek.

Június 2-án írt az Átlátszó arról, hogy a napokban adta le beszámolóját a hajdúnánási MotoGP-pálya építésének szakmai felügyeletében résztvevő HUMDA Zrt., ebben pedig azt tüntették fel, hogy a cég 2021-et 2,63 milliárd forintos veszteséggel zárta. Ez az összeg nagyságrendekkel nagyobb, mint a 2020-as veszteségük, ami 585 millió forint volt.

atlatszo.hu

A HUMDA Zrt. ezt a kiegészítő mellékletben azzal magyarázza, hogy nagyrészt tőketartalékből finanszírozta a rábízott feladatokat, amelyek között 2021 szeptemberétől a Zöldbusz program, 2021 decemberétől pedig az Elektromobilitás program is ott volt. „A Stratégia végrehajtására irányuló célkitűzések és az ezek megvalósítását szolgáló intézkedések, valamint a kezdeti befektetések és a várható bevételek későbbi időszakban történő realizálásának eredménye a 2021. évi veszteséges gazdálkodás” – idéz a mellékletből a portál.

További részletek az Átlátszó cikkében olvashatók.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.