Ismét milliárdos forgalmat bonyolított a szekszárdi fideszes politikus cége – Átlátszó

Az előző kormányzati ciklusban még államtitkári posztot is kapott Kósa Lajos minisztersége alatt.

A Bafami Kft. 1,1 milliárd forintos árbevételt ért el tavaly, a cég tulajdonosa a Sárrét Sertéstenyésztő Zrt., amely az azonos lakcímen élő szekszárdi Horváth István fideszes országgyűlési képviselő és a szintén szekszárdi Horváth Orsolya érdekeltsége. A társaság tavaly 1,9 milliárdos uniós támogatást kapott sertéstelepeinek fejlesztésére, ennek ellenére veszteséges lett: 183 milliós mínuszban zárta az évet – írja az Átlátszó.

atlatszo.hu

Ahogy a 24.hu írta egy éve: „ő az a kormánypárti országgyűlési képviselő, aki még szekszárdi polgármesterként főszereplője volt a dohánybolt-koncessziókat kiosztó trafikmutyinak, és kivette a részét az Orbán Viktor miniszterelnök vejéhez köthető Elios-botrányból is. Ám mindez nemhogy nem törte meg politikusi karrierjét, az előző kormányzati ciklusban még államtitkári posztot is kapott Kósa Lajos minisztersége alatt…” Horváthnak 2013-ban adták azt a feladatot, hogy miniszteri megbízottként felügyelje a sertésprogram végrehajtását is.

További részletek az Átlátszó írásában olvashatók.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.