Papp László polgármester nem a közoktatásban taníttatja a gyerekét

Debrecen újrázására készülő fideszes polgármestere a Modern Városok Program állami 3,3 milliárdjából épült, s magas éves tandíjat szedő Debreceni Nemzetközi Iskolába íratta be kisebbik, általános iskolai alsó tagozatos korú gyermekét.
Debreceni Nemzetközi Iskola
isd.debrecen.hu

Debrecen polgármestere is az állami milliárdokból épült méregdrága magániskolába íratta be gyerekét – ezzel a címmel jelent meg ma a Népszava cikke. Az iskolában – amelyet maga a polgármester avatott fel augusztus 31-én – az elsősök és a másodikosok éves tandíja 2 millió 897 ezer 500 forint.

A Népszava megkereste a debreceni városházát: igaz-e, hogy a polgármester a nemzetközi magániskolába íratta be gyermekét. Kíváncsiak voltak arra is, hogy ha oda íratta be gyermekét, akkor milyen szempontok vezérelték, tekintve, hogy a lépéssel gyakorlatilag elismerte: nem bízik az állami oktatásban, s nem tartja azt gyereke számára megfelelő színvonalúnak.

Válaszában a debreceni városháza sajtóirodája nem cáfolta, hogy a polgármester gyermeke a nemzetközi iskola tanulója. Azt írták: a debreceni városvezetők családtagjai eddig sem vállaltak közéleti szerepet és a jövőben sem tervezik, különös tekintettel a gyermekekre. Az iskolaválasztást is családi, magánügynek tartják.

Papp László (balról a második) szülő és polgármester bejárja a Debreceni Nemzetközi Iskolát az avatási ünnepség után
facebook.com/drpappl

A Népszava cikke foglalkozik Papp László jövedelmi viszonyaival is, azzal, hogy megengedheti-e magának a családja a jelentős tandíj kifizetését.

További részletek a Népszava cikkében.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.