A NAP KÉPE

A Tankcsapda kétharmada és a kormánypárti asztaltársaság

IX. VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó lesz június 23. és 26. között – erről sajtóztak.

„A természet, a család és a kultúra egységét hangsúlyozzuk a négy ország együttműködésében, a fesztivál üzenete e köré fonódik” – mondta Hoppál Péter (Fidesz) kultúráért felelős államtitkár a tegnapi sajtótájékoztatón, ahol az asztal kormányzati oldalán ott ült a debreceni Tankcsapda zenekar két tagja, Sidlovics Gábor és Lukács László is.

Sidlovics Gábor és Lukács László a sajtótájékoztatót tartók asztalánál
MTI/Máthé Zoltán

Navracsics Tibor (Fidesz) területfejlesztésért és uniós források felhasználásáért felelős miniszter az MTI tudósítása szerint azt hangsúlyozta: a VéNégy Fesztiválon jó lehetőséget látnak arra, hogy a kultúra közösségteremtő erejére is felhívják a figyelmet.

Rétvári Bence (KDNP) országgyűlési képviselő kiemelte: magas minőségű színházi és zenei programokat kínál az egyedi helyszínen megszervezett fesztivál.

Sidlovics Gábor és Lukács László, a Tankcsapda zenekar tagjai, Heinczinger Balázs, Nagymaros polgármestere, Rétvári Bence KDNP-s országgyűlési képviselő, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, Navracsics Tibor területfejlesztésért és uniós források felhasználásáért felelős miniszter, Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár, Kis Domonkos Márk fesztiváligazgató, valamint Szűcs Nelli és Trill Zsolt, a Nemzeti Színház művészei (balról jobbra a képen)
MTI/Máthé Zoltán

A fesztiválon fellép a Halott Pénz, a Tankcsapda, a Vad Fruttik, a Bohemian Betyars, a Hiperkarma, a Konyha, az Elefánt, a Platon Karataev, Ferenczi György és a Rackajam, a Carson Coma, az Irie Maffia, de érkezik Ausztriából a Russkaja, Lengyelországból a Cheap Tobacco, Csehországból az I Love You Honey Bunny, valamint Szlovákiából a 7PM Band – tudtuk meg az MTI tudósításából, ami nem tett említést Sidlovics Gábor és/vagy Lukács László megszólalásáról.

A sajtótájékoztatóról a Tankcsapda közösségi oldala - egyelőre - nem posztolt.

A NAP KÉPE rovatunk korábbi fotói itt láthatók.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.