Kiborult az emléktábla

Két és fél éve állították a nagy debreceni faültetési akciói egytizedének megvalósulása emlékére. Már egy év múlva alig lehetett elolvasni.

Valószínűleg a fatáblával nem az örökkévalóságot akarták megkísérteni Debrecen fideszes önkormányzati vezetői, inkább csak látványosnak szánt része volt a 2019 végi performanszuknak a Wesselényi-lakótelep szélén. Papp László polgármester a vidám eseményről külön albumban emlékezett meg a közösségi hálón.

Facebook
facebook.com/drpappl
facebook.com/drpappl
facebook.com/drpappl

Még egy év sem telt el, a tábla megkopott, az elültetett fák közel 15 százalékáról pedig kiderült, hogy vagy már az ültetésük előtt halottak voltak, vagy közben, esetleg valamikor utána pusztultak el.

Az „emléktábla” a Wesselényi-lakótelep mellett 2020 októberében
NT

Az elpusztult csemetéket később - miután a Debreciner megírta - pótolták a Wesselényi-lakótelep szélén, most csak a már rég megfakult emléktábla borult ki, feküdt el. Vajon hányadik elültetett fánál tartanak most Debrecen vezetői a beígért 10 ezerből?

2022. június 18.
NT
NT

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.