A tisztelgő egység is Budapestről érkezett Novák Katalin debreceni üdvözléséhez

A keleti országhatár védelméről tájékozódott június 22-én Novák Katalin köztársasági elnök, akit katonai tiszteletadás mellett fogadtak a debreceni Kossuth-laktanyában – adta hírül az MTI.
A budapesti helyőrség részét képező 32. Nemzeti Honvéd Díszegység debreceni díszmenete
YouTube

A hírügynökségi tudósítás szerint Novák Katalin (aki a Magyar Honvédség főparancsnoka is) Ruszin-Szendi Romulusz, a Magyar Honvédség parancsnoka és Kun-Szabó István főhadsegéd társaságában jelentést hallgatott meg a Magyar Honvédség Észak-keleti Ideiglenes Alkalmi Kötelék vezetési pontján.

facebook.com/novak.katalin.official
Novák Katalin a közösségi oldalán így írt az esemény kapcsán: „A hadsereg főparancsnokaként felelős vagyok a magyar emberek biztonságáért is. Különösen most, amikor háború van a közvetlen szomszédságunkban. Ezért ma az ország legérzékenyebb - az Ukrajnával határos észak-keleti - határszakaszát és az ott állomásozó katonákat látogattam meg. Meggyőződhettem katonáink felkészültségéről, illetve a magyar haderőfejlesztés mára kézzel fogható eredményeiről. Itthon és külföldön is mindent megteszünk a béke érdekében. Közben viszont fel vagyunk készülve minden olyan helyzetre, amely a magyar emberek biztonságát veszélyeztetheti. Köszönöm a magyar katonák munkáját és családjaik helytállását.”
facebook.com/novak.katalin.official

A köztársasági elnök Facebook-oldalán közzé tett fotókból és az állami televízió híradójának tudósításából is látható, hogy Novák Katalinnak a katonai tiszteletadást nem a debreceni Kossuth-laktanyában szolgáló honvédek prezentálták, hanem a díszelgő egység is Budapestről érkezett (az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár 32. Nemzeti Honvéd Díszegység).

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.