Közel másfél órára zárták le a Rákóczi utcát a KATA-tüntetők, csütörtökön újabb demonstráció lesz Debrecenben

A rendőrök nem léptek fel a békésen demonstrálókkal szemben.
Koppányi Szabolcs
Ahogy arról tegnap, július 12-én beszámoltunk, a kezdeti bizonytalan helyzet után mégiscsak megtartották Debrecenben a KATA-törvény átszabása elleni, a rendőrségen be nem jelentett demonstrációt. A tüntetést élőben közvetítettük a Debreciner Facebook-oldalán. Itt is megtekinthető:

Az elsősorban fiatal kerékpáros és motoros ételfutárokból álló tiltakozók a Csapó utcán gyülekeztek, majd átvonultak a Csapó és a Rákóczi utcák kereszteződéséhez, ahol teljes szélességben lezárták az utat a közlekedők előtt. A demonstráció közel másfél óráig tartott, eközben rendőrök irányították a forgalmat. A közelben elhaladó járművek sofőrjei többször dudálással jelezték szimpátiájukat, de voltak olyanok is, akik hangosan szidalmazták a békés demonstrálókat. A tüntetés végére a Rákóczi és a Burgundia utcák szinte teljesen kiürültek.

SM
Koppányi Szabolcs

Július 14-én, holnap 16 óra 30 perckor ismét tüntetésre készülnek a KATA módosítása ellen. A Facebook-eseményt létrehozó Szabó Bence, a Momentum debreceni önkormányzati képviselője és a Mi vagyunk Magyarország nevű csoport a leírásban azt közölte, hogy a demonstrációt nem ők, hanem egy magánszemély szervezi, a Csapó utcai helyszínen pedig beszédek is elhangoznak majd.

Budapesten és Szegeden is demonstráltak

Tegnap Debrecen mellett Budapesten és Szegeden is tüntettek a katázás lehetőségének szűkítése ellen. Budapesten a Parlament elől a Margit hídhoz vonultak, amelyet teljesen lezártak, valamint sávokat foglaltak el az Erzsébet hídon is. Szegeden a Rákóczi téri kormányhivatal előtt volt tüntetés, a Szegeder tudósítása szerint az eseményt a helyi Momentum szervezte.

SM
SM

A tüntetések oka, hogy a Pénzügyminisztérium hétfőn benyújtotta, majd kedd délután az Országgyűlés fideszes többsége el is fogadta a katás adózók többségét ellehetetlenítő új törvényt, amely értelmében a vállalkozóknak megtiltják többek között, hogy cégek számára számlát állítsanak ki.

SM
SM
SM
Koppányi Szabolcs
Koppányi Szabolcs
Koppányi Szabolcs
Koppányi Szabolcs
Koppányi Szabolcs
Koppányi Szabolcs
Koppányi Szabolcs
Koppányi Szabolcs
Koppányi Szabolcs
Koppányi Szabolcs
Koppányi Szabolcs
Koppányi Szabolcs
Koppányi Szabolcs

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.