„Jelen helyzetben a tűzijáték inkább játék a tűzzel”

A társadalmi szolidaritás szükségességére hívta fel a figyelmet Zeke László debreceni ügyvéd szombat délután elmondott fővárosi beszédében. Debrecenben hétfőn és kedden is lesznek újabb tüntetések.

Ébredj, Magyarország! Kiállás a rendszer áldozataiért címmel rendezett tiltakozást a Mindenki Magyarországa Mozgalom szombaton, július 16-án délután Budapesten azzal a céllal, hogy „álljunk ki együtt a KATÁ-sokért, a tanárokért, a rendőrökért, az egészségügyi dolgozókért, a nyugdíjasokért és mindazokért, akiket a rendszer nyomorba dönt”. A rendezők felkérésére az esemény egyik szónoka Zeke László debreceni ügyvéd volt.

Zeke László
YouTube
A társadalmi szolidaritás szükségességét középpontba helyező beszédében Zeke László azt mondta: „Ha együtt szólalunk meg, hangosabb a hangunk! Messzebbre elhallatszik. Jobban érthető.” Hangsúlyozta: „Egy normális társadalomban a hatalom nem harcol a polgáraival, hanem a közjót szolgálja.”

A beszéd írott változata letölthető innen. A teljes videó pedig megtekinthető itt.

Folytatva az előző hét debreceni tiltakozásait, július 18-án hétfőn 15:30 órától a Kossuth téren lesz tüntetés Ébresztő Debrecen , hülyének néznek! címmel.

Július 19-én, kedden 18 órától pedig a Csapó utca elején, a megyei napilap székházánál Csökkenjen a rezsim címmel.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.