Egyedül Papp Lászlóval vitázna Varga Zoltán, aki szerint a Fidesz törvénytelenül plakátolja tele Debrecent

A többiekkel való vitát cicaharcnak tartja, de a döntést az MMM helyi szervezetére bízná a polgármesterjelölt.
Varga Zoltán
Tóth Tamás

Szeptember 24-én tartott sajtótájékoztatóján jelentette be Varga Zoltán, a DK-MSZP-Párbeszéd-Szolidaritás szövetség polgármesterjelöltje, hogy nyilvános vitára hívja ki Papp Lászlót, Debrecen regnáló és újrainduló polgármesterét.

A választási bizottsághoz fordult a Fidesz-plakátok miatt

Varga Zoltán szerint jelenleg a csapból is a Fidesz folyik Debrecenben: a DKV-buszok oldalain a kormánypárt hirdetése látható, karaktergyilkos Facebook-kampányt folytatnak a Fideszhez köthető trollfelületek, valamint plakátok százait, ezreit helyezik el a villanyoszlopokon. Ez utóbbit Varga szerint törvénytelenül teszik a Fidesz aktivistái: „kezemben van az a dokumentum, amely szerint sem az EON, sem az ESMA nem adott engedélyt egyetlenegy politikai szervezetnek sem plakátok kihelyezésére az általuk kezelt közvilágítási oszlopokon” – mondta a polgármesterjelölt, aki a plakátolás miatt a választási bizottságnál is bejelentéssel élt. Varga szerint Dávid és Góliát párharcaként jellemezhető a debreceni kampány, ahol a Fidesz egy közpénzeredetű, felülről nyitott kasszával népszerűsíti magát.

A Kossuth Kört kéri fel a vita megrendezésére

Varga Zoltán szerint el kell, hogy jöjjön a pillanat, amikor a nyilvánosság előtt számot kell adni arról, hogy „mit tettek le, de arról is, mit vettek el az általuk vezetett közösség asztaláról”, ezért nyilvános vitára hívja Papp Lászlót.

A vita megrendezésére és moderálására Varga Zoltán a Mindenki Magyarországa Mozgalom helyi szervezetét, a debreceni Kossuth Kört, valamint annak elnökét, Békési Lajost kéri fel. „Eljött az a pillanat, amikor szemtől szembe, face to face, a másik szemébe kell nézni, és el kell mondani azt, hogy ő hogy képzeli a jövőt, hogy tud elszámolni az eddig rábízott vagyonnal, hogy sáfárkodott vele, hová tette a pénzt, mire költötte” – mondta a polgármesterjelölt.

Kőszeghyvel és Rigóval nem vitázna

A Debreciner kérdésére Varga Zoltán azt válaszolta, hogy a vitára egyedül Papp László polgármestert hívja ki, egy Kőszeghy Csanád Ábellel (Momentum-Jobbik-LMP) és Rigó Istvánnal (Civil Fórum) folytatandó vita szerinte csak „cicaharc” lenne. Ettől függetlenül a vita résztvevőiről, ahogy minden más körülményről is a Kossuth Kör döntene Varga Zoltán elképzelése szerint.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.