A debreceni polgármesterjelölti vita és a Kossuth Kör

Az önkormányzati választás előtt egy héttel szeretnék a nyilvános vitát. A Kossuth Kört Varga Zoltán polgármesterjelölt kérte fel a vita megrendezésére.

Felhívást adott közre a Mindenki Magyarországa Mozgalom helyi szervezete, a debreceni Kossuth Kör, amiben arról adnak tájékoztatást, hogy nyilvános vitára invitálják a debreceni polgármesterjelölteket. Mint írják, elnökségük szeptember 22-én hozott erről döntést. (Varga Zoltán, a DK-MSZP-Párbeszéd-Szolidaritás választási összefogás polgármesterjelöltje szeptember 24-én tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy ő kérte fel a vita megrendezésére és moderálására a debreceni Kossuth Kört, valamint annak elnökét, Békési Lajost. - Ezen információnk megjelenése után Varga Zoltán ma reggel levélben - elkerülendő az esetleges félreértést, miszerint valójában nem ő lett volna a vita kezdeményezője - arról tájékoztatta a Debrecinert, hogy szeptember 19-én (csütörtökön) 13.31 órakor ő hívta fel Békési Lajost, és tájékoztatta arról, hogy milyen bejelentésre készül, vagyis arról, hogy Békési Lajost és a Kossuth Kört kívánja felkérni a szervezői-moderátori szerepre. „Megbeszéltük, hogy elnökségi ülés elé viszi felvetésemet, de természetesen nincs akadálya a felkérésnek” – írta a Debrecinernek küldött levelében Varga Zoltán.)

A Kossuth Kör várja, hogy a debreceni polgármesterjelöltek levélben jelentkezzenek náluk.

Felhívásukat alább betűhíven közöljük:

VITÁRA DEBRECEN!

A Kossuth Kör Debrecen ujjá alakult elnöksége a 2019.09.22-i ülésén úgy döntött, hogy nyilvános vitára invitálja a Debreceni polgármester jelölteket. Ezzel lehetőséget kíván biztosítani mind a négy jelölt számára, hogy a személyesen érdeklődők és a médianyilvánosság számára egyaránt bemutathassák programjukat, megvitathassák elképzeléseiket Debrecen jövőjéről. Ezzel a kezdeményezésünkkel nyitott kapukat döngetünk, a jelöltek és a választópolgárok oldaláról egyaránt. Korábbi nyilatkozatok alapján dr. Papp László jelenlegi polgármester mellett az ellenzéki térfél összes polgármesterjelöltje készen áll egy egyenlő feltételek mellett megrendezett vitára. A Debreciner korábbi internetes szavazásán a válaszolók több mint négyötöde szintén a vita mellett tette le voksát.

Javaslatunk a nyilvános vita forgatókönyvére:

1) A polgármester jelölti vita október 4. és 7. között kerül megrendezésre, a jelöltekkel pontosított időpontban és helyszínen.

2) A vita tervezett időtartama kb. 60 perc.

3) A megelőző sorsolások, felvezető és bemutatások után:

- Első kör: Mind a négy jelölt 3, városunkkal kapcsolatos témafelvetéssel készül, amelyikből egy szabadon választottat maximum 3 percben kifejthet. Utána a többi jelölt 3x1 percben reagálhat rá. (Összesen max. 24 perc). A jelöltenként két másik téma egy kalapba kerül sorsolási céllal.

- Második kör: A kalapban lévő nyolc témából mindenki húzott kettőt, amelyikből az elsőt maximum 3 perc időtartamban válaszolhatja meg (Viszontválasz nincs, összesen maximum 12 perc)

- Harmadik kör. A másodiknak húzott témák megválaszolása szintén maximum 3 percben (Viszontválasz nincs, összesen maximum 12 perc)

- Negyedik kör. Tetszés szerint felhasználható 4x3 perc (összesen max. 12 perc)

- Ötödik kör. Végszó és reagálási lehetőség összesen 3 - 3 mondatban (max. 2 perc)

Várjuk a Tisztelt Polgármesterjelöltek jelentkezését személyesen, vagy képviselőik útján a kkdebrecen_PONT_elnok_KUKAC_gmail_PONT_com email címen. Egyben sikeres felkészülést kívánunk.

Tisztelettel:

Békési Lajos elnök

Kossuth Kör Debrecen

Kelt, Debrecen, 2019. szeptember 24.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.