NO KATA! – Az egyik fesztiválozott, a másik cirkuszozott, jattolt roma lánnyal, ünnepelt térkövet…

A közel négy hónapja újraválasztott kormánypárti képviselőknek nincs véleményük az országban sokakat foglalkoztató ügyekről. Vagy talán van, csak nem merik elmondani?

Két héttel a KATA-törvény elleni első, majd a második, a nagyobb debreceni utcai demonstráció után megnéztük, hogy a várost, a régiót, az országot érintő ügyek közül melyekkel és milyen formában foglalkoztak a helyi kormánypárti politikusok. Mit üzentek választóiknak a közösségi hálón a hajdú-bihari fideszes országgyűlési képviselők az általuk alkotott új KATA-törvényről, az ezzel kapcsolatos tiltakozó demonstrációkról, mit tanácsolnak választóiknak a rezsinövekedés ügyében, értelmezik-e követőiknek Orbán tusványosi előadását?

Kósa Lajos (Fidesz) országgyűlési képviselő és sokszoros elnök töltögette tartalommal a közösségi oldalát az utóbbi két hétben is, ám sem a KATA, se a rezsinövekedés, sem a tüntetések, sem az orbáni fajkeveredés kapcsán nem mondott semmit sem. Ellenben beszámolt arról, hogy járt a Campus Fesztiválon, ahol együtt fotózkodott régi munkatársával, Rácz Róberttel, aki immáron megyei kormánymegbízottból főispán lett.

Kósa Lajos és Rácz Róbert a Campus Fesztiválon
facebook.com/KosaLajos

Pósán László (Fidesz) országgyűlési képviselő a közösségi oldalán szintén nem szentelt egyetlen posztot sem a fenti kérdésekre, ellenben több debreceni építkezésen, felújításon, átépítésen is megjelent, s fényképes beszámolókat adott szemlélődéseiről, tájékozódásairól.

Pósán ezt írta a ’zöldülő’ Petőfi téren tett látogatásáról: „Képviselőtársaimmal ma megnéztük a Zöld Város Program keretében folyó átalakítás munkálatait, melyek már a második ütemnél járnak, így hamarosan látványos fázisába ér a kivitelezés”
facebook.com/PosanLaszlo

Tasó László (Fidesz) nyíradony-debreceni országgyűlési képviselő is csak szerinte „pozitív” kontextusokban érzi jól magát a Facebookon, szívesen beszámol például olyan rendezvényekről, amelyeket megtisztelt jelenlétével.

Tasó Lászó gyereklánnyal fog kezet a nyíradonyi romanapon
facebook.com/tasolaszlokepviselo

Vitányi István (Fidesz) országgyűlési képviselő ugyan megosztott központi párttartalmakat a közösségi oldalán, ám saját véleményalkotásra már nem bátorkodott, ellenben beszédet mondott a fennállásának ötvenedik évfordulóját ünnepelő Konyári Pávakör eseményén.

Vitányi István a pávaköri ünnepen
facebook.com/drvitanyiistvan

Bodó Sándor (Fidesz) országgyűlési képviselő is beszámolt választókerülete töretlen fejlődéséről, s arról is, hogy cirkuszban járt.

Bodó Sándor cirkuszban szelfizgetett
Facebook

Tiba István (Fidesz) Országgyűlési képviselő a közösségi oldalán mostanában leginkább videókat jelentet meg arról, hogy „szívügyem településeink fejlődése, a vidéki emberek életkörülményeinek folyamatos javítása”. A KATA, a rezsi, a tusványi szónoklat ügyében ő is mélyen hallgat, ellenben töretlenül büszke arra, hogy egy nagyobb füves görbeházi területet letérköveztek.

Térkőavató Tiba
facebook.com/drtibaistvan
Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.