Rendet, átláthatóságot és fejlődést akar Derecskén Fazekas Csongor, a Momentum polgármesterjelöltje

Szeretné, ha a lakosoknak lenne választási lehetősége, nem úgy, mint 2019-ben, amikor csak a Fidesz jelöltje indult el a tisztségért.

Ahogy arról korábban elsőként számoltunk be, szeptember 25-én időközi önkormányzati választásokat tartanak a hajdú-bihari Derecskén, miután június 30-án feloszlatta magát a város képviselő-testülete. A voksolásra Fazekas Csongor személyében polgármesterjelöltet állít a Momentum – tudatta a párt a Debrecinernek is eljuttatott közleményében. Mint írják, a derecskeiek az időközi választáson lehetőséget kapnak arra, hogy a városvezetésben kialakult káosz után egy felelős vezetőt állítsanak a település élére.

Fazekas Csongor
Momentum Mozgalom

Fazekasról azt írják, 32 éves, Derecskén nőtt fel, jelenleg mérnökségi technikusként dolgozik, évek óta segíti a Momentum munkáját Hajdú-Bihar megyében. A városban végezte el a szakközépiskolát, máig a településen kosárlabdázik.

A közlemény szerint Fazekas mindig is úgy gondolta, hogy egy haladó gondolkodású politikai légkörre, továbbá friss, a városért mindent megmozgató szereplőkre van szüksége Derecskének, ő pedig most ezeket szeretné képviselni. „Legyen rend a káosz helyén, és Fazekas a város élén!” – zárul a Momentum közleménye.

Biztosítaná a választási lehetőséget

Fazekas Csongor a Debrecinernek elmondta, az időközi választáson polgármesterjelöltként és képviselőjelöltként is indul, rajta kívül más képviselőjelöltet nem indít a Momentum.

Megkérdeztük, mikorra várható a polgármesteri programjának ismertetése. Fazekas kifejtette, habár már most is sokan ismerik Derecskén, de most minél szélesebb körben szeretné magát megismertetni a lakossággal és meghallgatni a visszajelzéseiket. Ha lesz programja, akkor azt csak valamikor később mutatja be.

A főbb célkitűzéseivel kapcsolatban elmondta, a képviselő-testület tagjaként azért dolgozna, hogy a városban rend, átláthatóság és fejlődés legyen. „Jelenleg azért van időközi választás Derecskén, mert a polgármester és a képviselők között nem volt meg az összhang, nem volt meg a bizalom. Én ezen szeretnék változtatni. Kompromisszumkész ember vagyok” – fogalmazott. Megjegyezte továbbá, szeretne tenni azért, hogy a fiatalok ne akarják elhagyni a települést.

Fazekas Csongort részben az motiválta az indulásra, hogy a derecskeieknek most legyen választási lehetősége, nem úgy, mint 2019-ben, amikor Bordán Szabolcs (Fidesz) egyedüli indulóként győzött, a választáson részt vett 2019 polgár közül pedig 451-en az érvénytelen szavazás mellett döntöttek.

A mostani választáson Fazekas Csongor eddig az egyetlen, aki bejelentette az indulását, de egészen biztosan lesz rajta kívül más induló is, hiszen Vitányi István (Fidesz) országgyűlési képviselő a helyi önkormányzati újságon keresztül éppen a napokban üzente meg a derecskeieknek: folyamatos egyeztetéseket folytat annak érdekében, hogy megtalálja azt a személyt, aki garanciát jelent a „komoly, kiegyensúlyozott, nyugodt és békés munkára”.

Az időközi derecskei választási kampány augusztus 6-án kezdődik, ekkortól lehet bejelenteni, hogy ki kíván jelölt lenni, a jelöltséghez szükséges ajánló aláírásokat augusztus 22-ig lehet gyűjteni. A polgármester-jelöltséghez szükséges ajánlások száma 204, míg a képviselő-jelöltséghez 68 aláírás elegendő.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.