Kicenzúrázta a marihuánát egy Tankcsapda-dalszövegből a Fidesz debreceni önkormányzati képviselője

Nem ez az első különös jelenség Nagy Sándor közösségi oldalán.

Július 20. és 24. között a debreceni Nagyerdőn tartották az idei Campus Fesztivált, amelyen a szervezők közlése szerint rekordsokan vettek részt. Ahogy minden évben, idén is fellépett a város legismertebb zenekara, a Tankcsapda.

Facebook

Nagy Sándor (Fidesz) önkormányzati képviselő vélhetően a koncertről hazatérve, éjjel 2 órakor töltött fel a Facebook-oldalára egy színpadról, a frontember Lukács László háta mögül felvett videót, amelyen az együttes éppen az Egyszerű dal című slágerét játssza, a közönség pedig énekel. A politikus a bejegyzéséhez a dalszöveget is mellékelte, azonban annak első sorából egy szót kipontozott:

„Néha úgy hiányzik a ………,
Mint a hercegnőnek a Don Juan, ha
Az erkélyről a szemébe néz,
Vonzza, mint méhet a méz.”

A képviselő által cenzúrázott szó nem más, mint a „marihuána”. A más néven kannabisznak vagy fűnek is hívott kendervirágzatot jelölő kifejezés nem számít káromkodásnak, ezért nem teljesen egyértelmű, miért döntött úgy Nagy Sándor, hogy éppen ezt a szót rejti el a követői elől.

Orbán éppen most narkósozott egyet

Az eset bő egy nappal előzte meg Orbán Viktor miniszterelnök – a 20. századi fajvédőket idéző retorikája miatt nemzetközi kritikát kiváltó – tusnádfürdői beszédét, ahol az őt megzavaró néhány román nacionalista tiltakozóra reagálva azt mondta a közönségének: „csak olyan udvariasan, mint a budapesti hidakon a rendőrök a narkósokkal”. A Telex derítette ki, hogy a miniszterelnök Kovács Gergelyre, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnökére gondolt, akit egy KATA-törvény elleni demonstráción állítottak elő a rendőrök, az átvizsgálásakor pedig „kábítószergyanús anyagot” találtak nála.

Nagy Sándor a 2021 novemberi közgyűlésen
Polgár Tóth Tamás

Korábban már a „kurvapecér” szó is megjelent az oldalán

Nagy Sándorról nem először írunk a közösségi oldalán megjelent tartalmak miatt. 2020. október 5-én bemutattuk, hogy a politikus a „meleg mesekönyvek” elleni aláírásgyűjtésre biztatta a híveit, azonban az általa közzétett link a Meseország mindenkié című könyv forgalmazását támogató petícióra mutatott. Az év decemberében pedig Szájer József (Fidesz) volt EP-képviselő csatornaereszen történő brüsszeli menekülése után 5 alkalommal is módosította az üggyel kapcsolatban közzétett véleményét, a művelet közben kihúzva a szövegéből azt a gondolatot, miszerint nem hiszi, hogy a jövőben hasonló „aknákra” kellene készülniük.

Facebook

2019-ben országos médiaérdeklődést váltott ki az is, amikor Borkai Zsolt (Fidesz) volt győri polgármester szexbotránya kapcsán a Fidesz debreceni önkormányzati képviselőjének Facebook-oldalán megjelent egy poszt az alábbi szöveggel:

„Kurvapecér? Hát igen. De nem hazaáruló!”

Ezt a bejegyzést a politikus később törölte, majd jelezte, az oldalát valakik feltörték.

Facebook
Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.