Fényeskedjék! Futja rá?

A debreceni főtéri díszkivilágítás megy egész éjjel, csak akkor kapcsolják le reggel, amikor a közvilágítást is.
Fény is, pára is - éjjel is
Lia

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere egy bő hónappal ezelőtti Facebook-posztjában számolt be arról, hogy megtartották az első Energiacsúcsot a fővárosi városházán, ahol több javaslat is született az energiatakarékosság jegyében. Ezek egyike az, hogy felgyorsítják a köz- és díszkivilágítás korszerűsítését, gyors intézkedésként pedig két órával rövidítik a budapesti díszkivilágítást, ami a nyári időszakban 23 óráig lesz. Ez utóbbiból aztán eddig bizonyosan nem lett semmi, mert a webkamerák tanúsága szerint továbbra is éjjel 1 óráig fénylik például a Parlament, a Budai Vár, a Szent István Bazilika stb.

Debrecenben – egyelőre – nem tartotta fontosnak a városvezetés, hogy efféle „energiacsúcson” gondolják át szakemberek és politikusok, miként lehetne kevésbé pazarolni ebben a városban.

Kell-e például az év minden egyes napján egész éjjel működnie a Nagytemplom főtéri díszkivilágításának? A Debreceni Egyetem központi épületének díszkivilágítását éjfélkor lekapcsolják, ez a példa esetleg követhető lenne.

Azt sem értjük, hogy a párakapu(ka)t miért nem állítják le éjjelre, miért nem gondolják afféle pazarlásnak, ami ráadásul rossz példát is mutat a debreceni lakosoknak.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.