Feloszlatja a derecskei Fideszt Vitányi István, a választókerület kormánypárti országgyűlési képviselője

Felhívta a figyelmet arra is, hogy a Fidesz logóival ellátott szóróanyagok mostantól illegitimek és jogszerűtlenek.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy komoly belső konfliktus alakulhatott ki a derecskei Fideszben, amely a várost vezető képviselő-testület feloszlatásával sem szűnt meg. Erre utalt legalábbis az a kommunikációs csörte, amelyet a napokban Vitányi István (Fidesz), a választókerület országgyűlési képviselője és Bordán Szabolcs (Fidesz) polgármester vívott egymással.

Kenyértörésig jutottak: Bordán Szabolcs és Vitányi István a tavalyi augusztus huszadikán
Facebook

Az ügy legújabb fejleménye, hogy Vitányi István augusztus 2-án este a közösségi oldalán jelentette be: választókerületi elnökként kezdeményezi a városi Fidesz-csoport feloszlatását. A képviselő a döntését azzal indokolta, hogy a város vezetésében és a testület oszlatását megszavazó képviselők között is voltak a párt színeiben politizáló személyek. Vitányi azt írja, mivel az oszlató képviselők célja a tiszta lappal indulás volt, ezért a kötelességének érzi, hogy ezt a politikát folytassa.

Facebook

„Felhívom mindenki figyelmét, hogy a mai naptól minden fideszes színekben összehívott csoportgyűlés, jelöltállítás, nyilatkozattétel és a fideszes logóval ellátott szóróanyagok megjelenése illegitim és jogszerűtlen” – közölte az országgyűlési képviselő.

Vitányi tavaszi választási győzelme után
Facebook

Időközi választás lesz

Derecskén szeptember 25-én tartanak időközi önkormányzati választást. A hivatalos kampányidőszak augusztus 6-án kezdődik, ekkortól lehet bejelenteni a jelölteket. Az ehhez szükséges ajánlásokat augusztus 22-ig gyűjthetik.

A választásra eddig egy polgármesterjelöltet jelentettek be, Fazekas Csongort a Momentum indítja. Egészen biztos, hogy a Fidesz is állítani fog jelöltet, Vitányi István néhány nappal ezelőtt azt közölte, tárgyalásokat folytat a megfelelő személy megtalálása érdekében.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.