Leszakadt egy mászóka a napokkal ezelőtt átadott, 1,5 milliárd forintos debreceni Sziget-kék játszótéren

Az esetről posztoló látogató azt írta, egy kislány alatt szakadt le a játék falapja. A játszótér a történtek másnapján egy bejegyzést tett közzé, amelyben a nem rendeltetésszerű használatra panaszkodik.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az elmúlt napokban kétszer is átadták Debrecen új, 1,5 milliárd forint európai uniós támogatással épített játszóterét, a Sziget-kéket: július 31-én a gyerekeknek, augusztus 1-én pedig „hivatalosan”.

Debrecen, Nagyerdő, Sziget-kék
Lakossági kép

A korábbi Ötholdas Pagony helyén megvalósított játszótér építése nem ment könnyen, csak hónapokkal a szerződésben rögzített határidő után tudták befejezni. Úgy tűnik azonban, hogy az elhúzódó kivitelezés ellenére sem lett minden tökéletes az új parkban. Ma hajnalban ugyanis egy látogató arról tett közzé bejegyzést a Debrecenben Hallottam nevű zárt Facebook-csoportban, hogy az egyik mászóka falapja leszakadt egy kislány alatt. „Szerencsére kulturáltan lezárták a játékot egy piros-fehér szalaggal, így az biztos megakadályozza, hogy a 2 centis kiálló csavarok ne okozzanak további sérülést a többi gyereknek” – írta a bejegyzés szerzője, aki a Debreciner megkeresésére elmondta, az édesanyja látta, ahogy leszakad a játék a gyermek alatt.

Debrecen, Nagyerdő, Sziget-kék
Lakossági kép

A játszótér szerint nem rendeltetésszerűen használják a játékokat

A frissen átadott játszótér tehát három napot sem bírt ki jelentős meghibásodás nélkül. A Sziget-kék vélhetően erre az esetre reagált, amikor ma, augusztus 3-án délután tájékoztatást tett közzé a közösségi oldalán. Ebben azt írták, rengetegen látogatják a létesítményt, a megfogalmazásuk szerint jelenleg napi 5000 belépést számlálnak.

Debrecen, Nagyerdő, Sziget-kék
Lakossági kép

„Ez azonban azt is jelenti, hogy óriási a terhelés a játékelemeken. Sajnos több alkalommal tapasztaljuk a nem rendeltetésszerű játékhasználatot. Közös érdekünk, hogy a Sziget-kék a gyerekeket minél több ideig és minél szebb állapotban szolgálja, örömére váljon az ide betérőknek a későbbiekben is” – írják.

Közzétették a park látogatási és játszótérhasználati szabályzatát is, amelyből külön kiemelték, hogy tilos a játszótéri elemek felnőttek általi használata, a játékeszközök kizárólag saját felelősségre használhatók, állandó felügyeletet a fenntartó nem biztosít, a gyermekek testi épségéért pedig minden esetben a szüleik, illetve felnőtt kísérőik felelnek. „Azért is, hogy rendeltetésszerűen használják a játékelemeket!” – hangsúlyozzák.

Debrecen, Nagyerdő, Sziget-kék
Lakossági kép

Kapcsolódó írások:

- 4 és fél hónap után ismét megmutatták a sajtójuknak a látványterveket Debrecen vezetői

- Rég el kellett volna készülnie, de még mindig építik a Sziget-kék játszóteret Debrecenben az Európai Unió támogatásából

- Nem stimmel a debreceni alpolgármester magyarázata a Sziget-kék játszótér átadásának hónapok óta tartó csúszásáról

- Kétszer is átadták ugyanazt a játszóteret Debrecenben

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.