Korrupciót sejt több debreceni ingatlanbiznisz mögött a Momentum-Jobbik-LMP szövetség

Lemondásra szólították fel Kováts Ákost.

Sajtótájékoztatót tartott a Momentum-Jobbik-LMP választási szövetség szeptember 27-én, a Magyar Hang által bemutatott Barna utcai ingatlanügylet kapcsán.

Magyar Hang

Kőszeghy Csanád Ábel polgármesterjelölt arról beszélt, hogy a nyugati kiskörúton több gyanús eset is történt az elmúlt években, Kováts Ákos korábbi városi főépítész, az önkormányzati tulajdonban lévő Cívis Ház Zrt. vezérigazgatója az első, akit meg lehet nevezni egy ilyen ügy kapcsán. Az egykori főépítész Kőszeghy szerint átverte a debreceni képviselő-testületet. A strómanokon keresztül 43 millió forintért megvásárolt telken most 2 milliárd forint értékű beruházás zajlik. Kőszeghy szerint elfogadhatatlan, hogy Kováts Ákos a saját zsebére játszott, valamint a magyarázata is, miszerint a véletlennek köszönheti, hogy sikerült megszereznie az ingatlant.

„Nem hiszünk a véletlenekben” – szögezte le Mándi László képviselőjelölt, majd lemondásra szólította fel a vezérigazgatót, ennek elmaradása esetére pedig a Momentum-Jobbik-LMP szövetség nevében Papp László polgármestert szólítják fel Kováts Ákos visszahívására a Cívis Ház Zrt. éléről.

Mándi László és Kőszeghy Csanád Ábel
Tóth Tamás

Máshol is lehettek strómanok

A Debreciner kérdésére Kőszeghy Csanád Ábel elmondta, hogy habár több más gyanús ügyről is tudomásuk van, bizonyítékaik egyelőre nincsenek a korrupcióra, ugyanakkor biztosak benne, hogy más ingatlanügyleteknél is felbukkantak már strómanok.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.