Leszavazta a hajdúdorogi Fidesz Csige Tamás volt polgármester javaslatát a közmunkások és a 70 év felettiek támogatásáról

Az Esély-kuponokat eredetileg Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője kezdeményezte, Hajdúdorog szocialista képviselője pedig az önkormányzati szintre adaptálta az ötletet.

Hajdúdorog fideszes többségű képviselő-testülete leszavazta Csige Tamás (MSZP) önkormányzati képviselő előterjesztését, amely alapján úgynevezett „Esély-kuponokat” vezettek volna be – számolt be az esetről Csige és Ujhelyi István (MSZP) európai parlamenti képviselő Facebookon közzétett videója alapján a Magyar Narancs.

Az Ujhelyi István által kezdeményezett Esély-kuponok havi húszezer forint értékű elektronikus kártyák, amelyeket a javaslat szerint rászorultsági alapon lehetne megkapni, és az érintettek kizárólag alapvető élelmiszerekre, valamint tartós fogyasztási cikkekre tudnák azokat beváltani. Az EP-képviselő emlékeztetett, Romániában uniós források felhasználásával már bevezettek egy hasonló rendszert.

Az ötletet Csige Tamás ültette át önkormányzati szintre, javaslatait más városok polgármestereinek és önkormányzati képviselőinek is eljuttatta. A leszavazott előterjesztés szerint amennyiben az infláció mértéke meghaladja a 10 százalékot, Hajdúdorog önkormányzata évi legfeljebb két alkalommal egy helyben felhasználható, tízezer forintos utalványt adott volna a közfoglalkoztatottaknak és a hetven év felettieknek.

További részleteket a Magyar Narancs cikkében olvashatnak.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.