Komoly létszámhiány van a tűzoltóknál, rendőröknél, mégis megtiltották a korábban leszerelt kollégák visszavételét – RTL Híradó

Tilos visszavenni a rendvédelemből korábban távozottakat július óta – ezt az RTL Híradó megkeresésére közölte a Belügyminisztérium. Pedig volna, aki visszamenne tűzoltónak. A tűzoltóságnál hivatalosan 10 százalékos a létszámhiány, de a szakszervezet úgy tudja, hogy van olyan település, ahol jóval nagyobb a probléma.

Egy kezdő tűzoltó nettó fizetése 180-200 ezer forint körül van. A létszámhiány pedig jelenleg hivatalosan 10 százalék a Belügyminisztérium közleménye szerint – számolt be az RTL Híradója.

A Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete szerint azonban van, ahol ennél súlyosabb a helyzet. Debrecenben például a szükséges létszám csaknem negyede hiányzik. Ezért nehezebben tudják kiadni a szabadságokat, és nagyobb teher hárul a meglévő dolgozókra.

További részletek az RTL oldalán olvashatók.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.