A SZEMEDNEK HIGGY!

Óvodás gyerekekkel feszíttették a szalagot a bácsik elé a debreceni katolikus óvodaavatón

Ünnepélyesen átadták ma a Szent József Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium Megtestesülés Tagóvodát a debreceni Újkert lakótelepen. Kósa Lajos reméli, hogy a magyarországi iskoláknak több mint fele lesz egyházi fenntartású.
facebook.com/dnyem

A szalagot vágta Kósa Lajos (Fidesz) országgyűlési képviselő, Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök, Papp László (Fidesz) polgármester és Bódis Zoltán intézményvezető.

A vágás után a jeles személyek megajándékozták a szalagtartó gyerekeket a trikolor egy-egy darabjával.

facebook.com/dnyem
facebook.com/dnyem

Az önkormányzati média hírportálja, a Dehir a tudósításában idézi Kósa Lajost:

„A magyar társadalom tulajdonképpen elfogadta azt, hogy az iskolák egy jelentős része egyházi fenntartású. Sőt, meghirdetett kormánypolitika is ez, szeretnénk erősíteni és növelni. Úgy gondoljuk, hogy az oktatási intézmények több mint felének egyházi fenntartásúnak kellene lennie. Nagyon optimista és pozitív vagyok, biztos lesz ez még 50 százalék feletti.”

facebook.com/dnyem

Illetve Papp Lászlót:

„Nagy öröm számomra, hogy gyakorlatilag a gyerekek nevelése és oktatása tekintetében most az egyházi jelenlét minden szinten látható a városban. El fog kezdődni a bölcsődei nevelésben való egyházi részvétel, már biztosított az óvodai nevelésben, az általános és középiskolaiban, és a szakképzésben is van most már egyházi jelenlét.”

facebook.com/dnyem

A szalagvágási eseményről élő videóban számolt be a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye közösségi oldala.

A szalagvágásról a Magyar Távirati Iroda is tudósított:

MTI/Czeglédi Zsolt

Hasonló történés volt az ünnepi avatással idén júniusban: Megint rövid volt a szalag, megint gyerekekkel tartatták.
Májusban Kabán: Széles a szalag, óvodás feszíti, politikus vágja.
Júniusban Nádudvaron: Széles a szalag, óvodás feszíti, politikus vágja 2.
Tavaly októberben Balmazújvárosban: Négy óvodás közreműködésével vágta el a szalagot nyolc felnőtt.

Stb.

Kósa Lajos a most átadott római katolikus óvoda tavaly novemberi alapkőletételekor tett egy felajánlást: „Kósa Lajos örömét fejezte ki, hogy a Megtestesülés-templom udvarán óvoda épül, viszont ennek következtében csökken a templom közösségi udvara. A képviselő ennek megoldására tett javaslatot. A plébánia körül van olyan önkormányzati terület, amelyet elképzelése szerint hosszabb időtartamra át lehetne adni egyházi használatba, így az egyházközség visszanyerné azt a területet, amit az óvoda elvesz. Nehézséget okozhat majd a reggeli óvodába érkezés és a délutáni távozás a parkolás tekintetében, ezen probléma megoldásán is gondolkodnak.” (Miféle debreceni közterületet ajánl Kósa Lajos a katolikus egyháznak? És miért nem ír erről a debreceni önkormányzati média?)

A SZEMEDNEK HIGGY! rovatunk korábbi publikációi itt láthatók.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.