A HÉT IDÉZETE

Kósa Lajos, szabadság, egyetem, Debrecen, pontatlanság

Szinte már lenyűgöző az a magabiztosság, amivel a diplomát mái napig nem szerző fideszes politikus évről évre szónoklatokban osztja az észt a fiataloknak a Debreceni Egyetem tanévnyitóján. És rendszeresen pontatlan, téved. Most is így történt.
Kósa Lajos a gólyákat okítja
YouTube

„Önök már felnőttek, szabadok, önmaguk döntenek a sorsukról, de mégis olyan kötöttségek nélkül, ami a későbbi felnőtt életükre már nem lesz jellemző. Éljenek ezzel a szabadsággal! Debrecen mindent megad ehhez” – fogalmazott Kósa Lajos (Fidesz) országgyűlési képviselő az egyetemi hivatalos honlap tudósítása szerint a Debreceni Egyetem tegnapi tanévnyitó szenátusi ülésén, ahol több ezer elsőéves hallgató tett esküt.

facebook.com/KosaLajos

Kósa Lajos a beszédében Pithagorasznak tulajdonította Epiktétosz mondását. Kósa így idézte: „senki sem lehet szabad, aki nem tud parancsolni önmagának”, valójában erről van szó: „senki sem szabad, aki nem ura önmagának” (322. oldal, Epiktétosz töredékei - Gondolat, 2014). Kósa ezt adta útravalóul az elsőéves egyetemistáknak.

A Debreciner most egy ténylegesen Pithagorasztól származó idézettel biztatja a debreceni egyetemistákat:
„Ha a bölcs mérget ad, igyad meg nyugodtan, ha a bolond az élet italát nyújtja, öntsd ki.”

Mint az köztudott, Kósa Lajos korábban két cikluson át diplomásként szerepeltette magát az Országgyűlés honlapján, miközben mái napig nem szerzett diplomát.

A HÉT IDÉZETE sorozatunk korábbi részei itt találhatók.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.