„Némaságban minden hangos” – Megszólalt a Best FM Debrecentől politikai nyomásra hivatkozva távozó Molnár Gina rádiós

A műsorvezető köszönetet mondott a független sajtóorgánumoknak, amiért felerősítették a hangját.

Augusztus 31-én elsőként a Debreciner számolt be arról, hogy Molnár Gina rádiós műsorvezető élő adásban jelentette be távozását a Best FM Debrecentől. Indoklásában politikai nyomásról beszélt, valamint arról, hogy a Mészáros Lőrinc egyik bizalmasának tulajdonában álló cég 12 év után sem jelentené be őt munkavállalóként. Mint mondta, döntésével bátorságot szeretne adni azoknak, akik hasonló cipőben járnak, de félnek változtatni. „Szerintem nem kell, mert a bátorság nagyon egyszerű: vessző helyett pontot kell tenni, és valahogyan biztosan lesz” – üzente a hallgatóknak.

Molnár Gina lépése komoly médiavisszhangot váltott ki, szinte minden lényegesebb, független sajtóorgánum átvette tőlünk a rádiós távozásáról szóló hírt, a bejelentéséről készített hangfelvételt pedig cikkünk írásáig közel 140 ezren hallgatták meg a Debreciner Youtube-csatornáján.

Habár a műsorvezető nem kívánt nyilatkozni, szeptember 3-án egy közösségi médiás bejegyzésben reagált a történtekre. „Elképesztő mennyiségű támogató üzenetet kaptam a felmondásom óta, kb. csak Michael Jackson nem hívott fel. Hálásan köszönöm a független sajtóorgánumoknak, hogy felerősítettek egy aprócska vidéki hangot. Meg sem fordult a fejemben, amikor szerdán elbúcsúztam a hallgatóktól a Best FM-en, hogy így felkapja a szél azt a morzsányi igazságot, amit a búcsúmban elhintettem, de kiderült, némaságban minden hangos” – írta. Az elköszönéséhez hasonlóan ismét kifejtette azt is, hogy bátorságot kíván a hasonló cipőben járóknak.

Az üggyel kapcsolatban még augusztus 31-én kerestük a Best FM-et is, de nem válaszoltak az érdeklődésünkre.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.