Kínai üzem létesül Debrecenben, egy újabb – A beruházáshoz a magyar kormány mintegy 1,5 milliárd forint támogatást ad

A kínai érdekeltségű Halms Hungary Kft. több mint 40 millió euró befektetéssel elektromos autókhoz alkatrészgyártó üzemet hoz létre Debrecenben – adta hírül az MTI.

A 300 új munkahelyet létrehozó beruházáshoz a magyar kormány mintegy 1,5 milliárd forint támogatást ad - jelentette be Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Budapesten.
Hozzátette, az újabb kínai beruházás a jövő iparágában valósul meg, a magyar kormány kiemelt figyelmet fordít az elektromos autógyártásra, a kiegészítő iparágakra, mert ezek fogják a magyar gazdaságot XXI. századi modern gazdasággá tenni.

Magyar Levente államtitkár jelentette be
MTI/Bruzák Noémi

Az önkormányzat fejlesztési cége, az EDC a közösségi hálón azt tudatta, hogy Halms Hungary cég anyavállalata, a Zhejiang Huashuo Technology Co. Kínában található. Zöldmezős beruházásának helyszínéül Debrecen Déli Ipari Parkját választotta a kínai cég, ahol több mint 30 ezer négyzetméteren kezdi meg működését 2022 év végén. A beruházás első üteme által 43 millió euró működőtőke érkezik Debrecenbe, valamint több mint 300 új munkahely létesül – olvasható az ECD közösségi oldalán.

Barcsa Lajos (Fidesz), Debrecen egyik alpolgármestere is üdvözölte az újabb kínai beruházást
MTI/Bruzák Noémi

Barcsa Lajos (Fidesz) debreceni alpolgármester a budapesti sajtótájékoztatón óriási eredménynek nevezte, hogy globális gazdasági válság idején újabb kínai befektetés valósul meg a Debrecenben a Déli Ipari Parkban, ahol a Huashou gyára a harmadik kínai beruházás lesz.
Az alpolgármester hangsúlyozta, Debrecen a jövő európai városaként az elektromobilitás központjává válik. A befektetésbarát környezethez hozzájárul a város több oktatási intézménye, a repülőtér, a jól kiépült ipari infrastruktúra, illetve a szakértelem rendelkezésre állása.

Mint arról beszámoltunk, tegnap írták alá a szintén kínai CATL céggel a Debrecen határában gigaberuházásként felépülő akkugyárról szóló megállapodást.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.