Debreceni vakcinagyár: decemberre ígérték, de egyelőre nagyobb a titkolózás, mint a látható építkezés – Telex

A kormány korábbi ígéretei szerint december végére már kikerülnének az első hazai vakcinák a debreceni Nemzeti Oltóanyaggyárból. Az alapkövet egy éve letetették, de az építkezés azóta se haladt sokat előre, a kormány pedig egyelőre azt se hajlandó elárulni, milyen vakcinákat fognak gyártani, ha végre elkészül a gyár.

A hvg.hu cikke szerint három markológépen, a hatalmas homokhegyeken és néhány gödrön kívül egyelőre semmi nem jelzi, hogy Debrecen határában oltóanyaggyár épülne – írja a Telex.

Szabó Bence

A tervek szerint a gyárban licenc alapján gyártanának vakcinákat, ezzel párhuzamosan pedig a Debreceni Egyetemen dolgoznak magyar fejlesztésű oltóanyagon is, amit a tervek szerint szintén a debreceni üzemben gyártanának le, ha elkészül.
Azt viszont három hónappal a tervezett indulás előtt sem lehet tudni, hogy amíg nincs magyar vakcina, milyen oltóanyagokat fognak gyártani Debrecenben.

Alapkőletétel egy évvel ezelőtt
MTI/Czeglédi Zsolt

További részletek a Telex és a hvg cikkeiben olvashatók.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.