Megtetszett a kormánynak az új magyar légitársaság – vg.hu

Magyar Levente Debrecenben jelentette be, minden eszközt megragadnak ahhoz, hogy támogassák az Aeroexpress Regionalt. A teljes egészében magyar légitársaság egy hete működteti járatait Magyarország és Erdély között.

A magyar kormány elkötelezett az Aeroexpress Regional tevékenysége mellett, minden eszközt megvizsgál, hogy a légitársaság által vitt regionális közlekedés hosszú távon megmaradjon – jelentette a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszterhelyettese Debrecenben. Magyar Levente azt mondta, hogy az ehhez szükséges eszközök bírálata zajlik, és minden jogi megoldást megragadnak ahhoz, hogy elérjék a kitűzött célt. Ez nem más, mint hogy a Kárpát-medence minden nagyvárosa elérhető legyen Magyarországról légi úton – írja a vg.hu.

Móricz-Sabján Simon / VG

Magyar Levente arra is kitért, hogy az állam az év elején többségi tulajdont szerzett a debreceni repülőteret üzemeltető cégben. Az északkeleti régiót egy 21. századi követelményeknek megfelelő reptérrel fejlesztenék, aminek az alapjai anyagi és szakmai szempontból is megvannak Debrecenben. Az itteni infrastruktúrát úgy fejlesztenék, hogy az európai szinten jegyzett legyen, és milliós utasforgalmat tudjon lebonyolítani. „A következő években sikertörténet tanúi lehetünk Debrecenben, ami párját ritkítja majd Európában” – húzta alá a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszterhelyettese.

Debrecen város alpolgármestere, Széles Diána arról beszélt, hogy az Aeroexpress Reginal járatai lehetőséget adnak ahhoz, hogy összekössék a cívis várost Romániával, és ez bevételeket hoz a város vállalkozásainak. Ettől függetlenül a járatok hiánypótlók. A következő időszak arról szól, hogy Debrecen régiós kapu és regionális központ legyen. Ez az úgy nevezett Grand Debrecen projekt.

További részletek a Világgazdaság cikkében olvashatók.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.