Csoda Debrecenben! – Egy hét sem telt el a bejelentés óta, de már jól halad az üzemcsarnok építése

Úgy tűnik, a kinaiakkal együtt hatalmas bravúrok is honosak lesznek a városban.
Gyorsan kinőtt a debreceni déli ipari park földjéből
facebook.com/drpappl

Szeptember 6-án, kedden Budapesten jelentette be Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára, hogy a kínai érdekeltségű Halms Hungary Kft. több mint 40 millió euró befektetéssel elektromos autókhoz alkatrészeket gyártó üzemet létesít Debrecenben. Az ünnepi eseményen beszédet mondott Barcsa Lajos (Fidesz) debreceni alpolgármester és Matthew Shen, a Halms Hungary Kft. ügyvezető igazgatója is.

Barcsa Lajos a bejelentő budapesti sajtótájékoztatón hat napja
MTI/Bruzák Noémi
Szeptember 12-én, hétfőn a debreceni önkormányzati média hírportálja ezzel a címmel közölt tudósítást: Jól halad az üzemcsarnok építése, ahol háromszáz debrecenit foglalkoztat majd a Halms. Ebben arról számolnak be, hogy „már építik azt a hatalmas üzemcsarnokot, ahol pár hónap múlva beindítja a könnyűfém-járműalkatrészek gyártását a kínai tulajdonú Halms Hungary Kft. (…) A hétfői debreceni rendezvényén Papp László polgármester úgy fogalmazott: Debrecenben a szemünk előtt jön létre Európa egyik új gazdasági centruma a jövő iparágaival.”

A mai eseményről Papp László is beszámolt a közösségi oldalán.

Papp László a mai debreceni Halms-eseményen
facebook.com/drpappl
Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.