Részt vett a kínaiak Debrecenbe invitálásában is, most elmegy Budapestre Póser Zoltán

A Magyar Közlönyben megjelent miniszterelnöki határozat szerint Orbán Viktor a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely javaslatára szeptember 15-ei hatállyal Póser Zoltánt nevezte ki a Miniszterelnökség helyettes államtitkárává.
Póser Zoltán
facebook.com/poserzoltan

A Magyar Közlöny vonatkozó oldalát Póser Zoltán is megmutatja ma reggeli facebookos posztjában.

facebook.com/poserzoltan

1,5 milliós fizetésért dolgoznak Póser Zoltán utódjai

Papp László polgármester előterjesztésére döntött a legutóbbi debreceni közgyűlés arról, hogy Póser Zoltán ügyvezető augusztus 31-i hatállyal történő lemondásai miatt Pécskay Zoltán Zsigmond legyen az EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ Nonprofit Kft., Kun Ferenc Csaba pedig a Debreceni Infrastruktúra Fejlesztő Kft. új ügyvezetője. A polgármester javaslata szerint mindketten havi bruttó 1,5 millió forintos fizetésért látják el a feladataikat.

Póser távozásának egy hónappal ezelőtti bejelentésekor az önkormányzati hírportál, a Dehir így méltatta:

„Emlékezetes, hogy Papp László – miután 2014-ben megválasztották Debrecen polgármesterének – bejelentette, hogy az addig a városi uniós projektjeit menedzselő Euro-Régió Ház Kft. átalakításával létrehozzák az EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központot. A cég legfontosabb feladata a helyi gazdasági szereplők támogatása és a befektetők városba csábításának segítése.
Hogy ez milyen jó döntés volt, azt igen hosszú névsor bizonyítja: többek között a BMW, a Vitesco Technologies, a ThyssenKrupp, a Krones, a Diehl, a Deufol, a CATL, az Ecopro BM és a Semcorp is Debrecent választotta.
Az EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központot megalapítása óta Póser Zoltán vezeti, akit a Hajdú-Bihar Megyei Iparkamara gazdaságfejlesztési tagozatának alelnökének is megválasztották.”

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.