A SZEMEDNEK HIGGY!

Van valami sötétség a debreceni vízben, ami nyomot hagy

Vagy a párakapu csövezete volt nagyon-nagyon rozsdás?
Árulkodó nyomok Debrecen főterén
Lia

Sokak nappali enyhülésére a nagy kánikulák idején állították fel azt a párakaput Debrecenben a Kossuth téren, amit aztán éjszaka is működtettek folyamatosan, meg akkor is, amikor a főtéri produkciók nézőterének részeként kordonokkal zártak el.

Amikor augusztus elején írtunk erről az indokolhatatlan pazarlásról, akkor azt is megmutattuk, hogy egyik napról a másikra letakaríttatott a város egy négyszög alakú területet a sétálóövezet párakapuhoz vezető „zebráján”, s ekkor mutatkozott meg, milyen nyomott hagyott a térkövezeten a párakapu szétpermetezett vize.

idokep.hu/webkamera
A világon bárki láthatja a webkamera képét
idokep.hu/webkamera

Kiválóan látszik a Kossuth tér egy részét mutató webkamera képén, közelebb menvén pedig az is felfedezhető, hol volt a párakapu építménye, aminek a helyén a kövezett nem barnult be.

Csúf így ez a környék, igénytelenségről árulkodik Debrecen közepén. Az egész főtérre ráférne egy alaposabb takarítás, de a párakapus övezetre mindenképpen.

Lia
Lia

A SZEMEDNEK HIGGY! rovatunk korábbi publikációi itt láthatók.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.