Megvan, kit támogat a Fidesz Derecskén, bejegyzésekben támadja egymást a jelenlegi polgármester és kihívója – Magyar Hang

Rácz Anikó csapata családi napot szervezett, amelyen Vitányi István országgyűlési képviselő is megjelent.
Állást foglalt Vitányi István (Fidesz), a választókerület országgyűlési képviselője azzal kapcsolatban, hogy melyik polgármester-jelöltet támogatja a szeptember 25-én tartandó derecskei időközi önkormányzati választáson – írja a Magyar Hang.
Magyar Hang

A politikus részt vett a „Derecskei Polgári Együttműködés Polgári Kör” családi napján, amelyről egy bejegyzést is közzétett a Facebook-oldalán. A Rácz Anikó polgármester-jelölt által vezetett csapat tagjai papíron független indulókként fognak szerepelni a szavazólapon. „Azt kértem a derecskeiektől, legyenek bölcsek, vegyék észre, hogy ki adhat valódi értéket, ki az, aki a komolyságot, a nyugalmat, a zavartalan fejlődést képviseli – az elmúlt két és fél év kudarca után megérdemli és igényli is a város a békét, a megbízható folytatást” – idézi a lap Vitányit.

Rácz Anikóék családi napján Pajna Zoltán (Fidesz), a hajdú-bihari megyei közgyűlés elnöke is tiszteletét tette
facebook.com/racz.aniko.derecske

A Magyar Hang emlékeztet, hogy Vitányi korábban a Derecskei Hírek nevű önkormányzati lapban azt írta, jobban örült volna, ha a város jelenlegi vezetése nem jut el idáig, és „a feladatra” koncentrálnak a lövészárokásás helyett. Azt is felidézik, hogy Vitányi a képviselő-testület önfeloszlatását követően választókerületi elnökként döntött a helyi Fidesz-alapszervezet feloszlatásáról is.

Amikor a helyi fideszesek egymásnak mennek

A lap kitér arra is, hogy az elmúlt hetekben komoly kommunikációs háború folyik elsősorban a 2019-ben még a Fidesz színeiben megválasztott Bordán Szabolcs és csapata, valamint a kormánypárt által a jelek szerint ezúttal preferált Rácz Anikó és az emberei között. Mint írják, Bordán a közösségi oldalán azt állította, hogy az előző ciklusban (amikor Rácz alpolgármester volt) több olyan városházi utalás történt, amelyet az akkori polgármester vagy a helyettese nem írt alá. A jelenlegi polgármester feljelentést is tett az ügyben.

Rácz Anikó erre azzal reagált, hogy szerinte Bordán, a jelenlegi alpolgármester, Ács Mónika és a körük „gátlástalanul tesznek és tettek tönkre családokat, életutakat; rágalmaznak; zsaroltak; hazudtak” azért, hogy ne kelljen felelősséget vállalniuk a város pénzügyi, gazdasági és mentális lerombolásáért.

További részleteket a Magyar Hang cikkében olvashatnak.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, az időközi önkormányzati választáson polgármester-jelöltként indul még Fazekas Csongor a Momentum színeiben, Péterffy Albert volt rendőrparancsnok függetlenként, valamint Balogh György a Munkáspárt jelöltjeként.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.