A SZEMEDNEK HIGGY!

Ruhák cukorért

Magyarország, 2022 szeptembere.

Egyre többször tűnnek fel olyan lakossági hirdetések a közösségi hálón, amelyekben felkínálják az élelmiszerrel történő fizetés lehetőségét is.

Egy Debrecenhez közeli településrész adok-veszek oldalán találtuk az alábbit a kormányzati árstopos hosszabbítás bejelentésének napján:

Facebook

1945-46. Magyarország. „Legkevésbé a vidék népét érintette az infláció, hiszen akkoriban falun a petróleumon, a gyufán és a són kívül minden élelmiszert megtermeltek, még vásznat is szőttek. Virágzásnak indult a cserekereskedelem, élelmiszert adtak iparcikkért, később aranyért is, hiszen azt nem lehetett megenni. A falusiak városra, a városiak falura utaztak, a zsúfoltság miatt gyakran a vonat tetején, hogy kicseréljék árucikkeiket. Az éhező városi lakosság kénytelen volt különböző értéktárgyait a vidékről felutazó, batyuzók által hozott élelmiszerekre váltani. Sokan lerongyolódtak, lyukas cipőben, éhesen jártak be fűtetlen, betört ablakú munkahelyeikre.”

Egy rekord, amelyre nem vagyunk büszkék

A SZEMEDNEK HIGGY! rovatunk korábbi publikációi itt láthatók.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.