Pénteken avatják Bitskey István professzor csillagát az Egri Csillagok Sétányán

Az övé lesz a hetedik díszkő az egri Érsek utcában. A Debrecenben és Egerben egyaránt ismert és elismert akadémikus személyesen vesz részt az eseményen.
Bitskey István
uni-eszterhazy.hu

Elsőként Kovács Kati énekesnő nevével fémjelzett csillag került a sétányra, aztán Biros Péter, Madaras Norbert, Pócsik Dénes és Szécsi Zoltán olimpiai bajnok vízilabdázók következtek. Később Törőcsik Mari, a Nemzet Színésze, a mindenki számára kedves emlékű dr. Ringelhann György, Eger első szabadon választott polgármestere, majd Tordai Teri Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznő, legutoljára pedig Sike András egri születésű olimpiai bajnok birkózó kapott csillagot a sétányon – emlékeztet az Eger Hírek. Idén még egy díszkő avatását tervezi az Eger Sikeréért Egyesület, az októberi átadón a nemrégiben elhunyt Kopcsik Lajos neves egri cukrászmester munkássága és életútja előtt kívánnak tisztelegni a csillag kihelyezésével.

Bitskey István Széchenyi-díjas irodalom- és művelődéstörténész, az MTA rendes tagja, Eger és Debrecen díszpolgára.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.