A nap száma: 35 perces tanórák

Titkolózás, káosz, fejetlenség a debreceni szakképzés középiskoláiban.
A debreceni Bethlen Gábor Közgazdasági Technikum épületében állítólag megszűnik a tanítás hétfőtől
Polgár Tóth Tamás

Ahogy azt elsőként a Debreciner megírta, információink szerint a Debreceni Szakképzési Centrumban (DSZC) fűtési nehézségek miatt iskolák összeköltöztetését fogják végrehajtani.
A Debreciner kérdésére eddig ennyi válasz érkezett a DSZC-től: „A Debreceni Szakképzési Centrum energetikai válságterve egyeztetés alatt van. Amennyiben az egyeztetések lezajlanak, tájékoztatni fogjuk Önöket, hogy a Centrum és az intézményei milyen módon segítik a takarékos energiafelhasználást és biztosítják a tanulók szakmai felkészülését a vizsgákra.”

Az összeköltöztetések tényéről és részleteiről egyelőre semmiféle információ nem található se a DSZC honlapján, se a közösségi oldalán. Az érintett iskolák egyikének tanárától úgy tudjuk, hogy jövő hét hétfőtől már indul az új rend, de egyelőre alig tudnak valamit a tantestületekben, nincs órarend, de van káosz.

Egyik olvasónk elküldött nekünk egy szöveget, amit a közösségi hálónak köszönhetően kapott meg tegnap: „A debreceni szakközépiskolák tavaszig páronként össze lesznek vonva, hogy csak az egyiket kelljen fűteni. A párokba rendezett iskolák tanulóinak hetenként felváltva lesznek délelőtt illetve délután az óráik, amelyek csak 35 percesek lesznek.
Az iskolák eltérő képzései miatt nyilván más-más szakmai termeik, műhelyeik vannak, de majd lesz valahogy.
Az iskola elzárva tartandó iratai és a kasszája majd a a trolibuszon nejlonszatyorban vándorolnak.
Meg nyilván a tanári sem fog hiányozni, hiszen az úgyis üres lenne, mert minden tanárnak minden perce be van osztva helyettesítésre.
A délutáni szakkörök, tanulmányi versenyek, érettségi és nyelvvizsga felkészítők, valamint a magánórák mind kuka. Edzésekre se járjon senki.
A közösségi közlekedés is alkalmazkodjon."

Amint hivatalosan is megerősített információkhoz jutunk, azonnal tájékoztatjuk olvasóinkat.

Kapcsolódó írások:

- Fűtési gondok miatt összevonhatják a debreceni Bethlen Gábor és Irinyi János technikumok elhelyezését

- A szülők nélkül nem dönthet az iskolák összeköltöztetéséről a Debreceni Szakképzési Centrum – mondja Totyik Tamás

A NAP SZÁMA alrovatunk korábbi részei itt olvashatók.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.