Összesen nyolc iskolát érinthet a Debreceni Szakképzési Centrum költöztető átszervezése

Hathónapos időtartamra, az egész fűtési szezonra tervezik Debrecenben az energetikai válságterv megvalósítását.
Virág a Mechwart bejáratánál
Lia

A Debreceni Szakképzési Centrum (DSZC) egyik oktatója az imént arról értesítette szerkesztőségünket, hogy a tantestülete rendelkezésére álló információk szerint a centrum által jelenleg előkészítés alatt álló radikális átszervezés összesen nyolc intézményt érint, méghozzá az alábbi módon:

- az Építéstechnológiai és Műszaki Szakképző Iskola a Péchy Mihály Építőipari Technikumba,
- a Baross Gábor Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium az Irinyi János Technikumba,
- a Bethlen Gábor Közgazdasági Technikum a Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikumba,
- a Kreatív Technikum pedig a Beregszászi Pál Technikumba költözik.

Forrásunk szerint mindössze három iskola működik majd az eddig megszokott rendben: a Brassai Sámuel Műszaki Technikum, a Vegyipari Technikum, valamint a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola.

A minket megkereső pedagógus arról számolt be, hogy úgy tudja, az összeköltözésben érintett iskolák hetente cserélik majd egymás között a délelőtti és délutáni munkarendet. Ugyanerről írt egyébként Barcsa Lajos, a Mechwart igazgatója abban a szülőknek címzett levélben, amely korábban hozzánk is eljutott. A levél és a forrásunk egymásnak megegyező információkat közölt azzal kapcsolatban is, hogy a délelőtti tanítás 7 óra 30 perctől 12 óra 35 percig, a délutáni pedig 13 órától 18 óráig tart, miközben az órák 30 percesre rövidülnek, valamint az intézkedés várhatóan október 3-tól 2023. március 31-ig tart. A forrásunk információi szerint továbbá a költözés nem érinti majd az iskolák műhelyeit.

Mint azt megírtuk, a Debreciner korábbi kérdésére eddig ennyi válasz érkezett a DSZC-től: „A Debreceni Szakképzési Centrum energetikai válságterve egyeztetés alatt van. Amennyiben az egyeztetések lezajlanak, tájékoztatni fogjuk Önöket, hogy a Centrum és az intézményei milyen módon segítik a takarékos energiafelhasználást és biztosítják a tanulók szakmai felkészülését a vizsgákra.”

Az összeköltöztetések tényéről és részleteiről egyelőre semmiféle információ nem található se a DSZC honlapján, se a közösségi oldalán.

Kapcsolódó írások:

- Fűtési gondok miatt összevonhatják a debreceni Bethlen Gábor és Irinyi János technikumok elhelyezését

- A szülők nélkül nem dönthet az iskolák összeköltöztetéséről a Debreceni Szakképzési Centrum – mondja Totyik Tamás

- A nap száma: 35 perces tanórák

- Jóakaratú hozzáállást kér a szülői háztól és a tanulóktól

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.