A nap száma: 0 (nulla) szó

Ennyit ejtettek a debreceni városi televízió esti híradójában a tanárok és a diákok tiltakozásairól. Vajon úgy gondolják a közpénzből működő médium szerkesztői, hogy amiről nem beszélnek a napi hírműsorukban, az meg sem történt?
dehir.hu

Napszemle címmel – szombat kivételével – minden nap híradót ad a debreceni városi televízió, így történt ez október 5-én, szerdán is. Ám megint kimaradt valami, vélhetően azért, mert nem örvendtek neki a város politikai vezetői.

Mint arról mi a Debrecinerben beszámoltunk, október 5-én, a pedagógusok világnapján országszerte történtek tiltakozó megmozdulások a szakmában dolgozók alacsony bérezése és túlterheltsége, a sztrájk kormány általi ellehetetlenítése, valamint az emiatt polgári engedetlenséggel élő tanárok elbocsátása miatt. Debrecenben is több iskolában voltak akciók: a Tóth Árpád Gimnázium, a Fazekas Mihály Gimnázium, a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma, a Szent László Görögkatolikus Gimnázium (korábban Dienes László Gimnázium) és a Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium oktatói, valamint diákjai is megmozdultak, többnyire a reggeli órákban. Minderről a debreceni városi televízió híradója egyetlen szót sem ejtett, egyetlen képkockát sem mutatott.

Ellenben ismételten jól szerepeltek a hírműsorban a debreceni fideszes politikusok, amire korábban is számos példa volt. Papp László polgármester két tudósításban is megszólaló szerepelő volt, ahogyan Barcsa Lajos alpolgármester is, illetve Pósán László országgyűlési képviselő is kapott képet és hangot.

„Valahol ez nekünk alapfeladatunk, hogy tájékoztassuk a nézőket. Ugye, erről szól a közszolgálat” – mondta Vida Gyula, a Médiacentrum Debrecen akkori főszerkesztője 2022 júniusának közepén, amikor Pinczés Mariannal, a jelenlegi főszerkesztővel beszélgetett az önkormányzati televízió Esti közelkép című műsorában abból az alkalomból, hogy két Helyi Érték Díjat nyert idén a Médiacentrum Debrecen a Helyi Televíziók Országos Egyesülete pályázatán.

A NAP SZÁMA alrovatunk korábbi részei itt olvashatók.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.