Demonstrálnak a TEVA debreceni dolgozói, miután a vállalat nem reagált a szakszervezet bérkompenzációs javaslataira

A Vegyipari Dolgozók Szakszervezete szerint számos munkavállaló megélhetési problémákkal küzd a rezsiköltségek emelkedése és az infláció miatt.
2019. február
Polgár Tóth Tamás
Október 11-én, kedden 13-tól 18 óráig demonstrálni fognak a TEVA dolgozói a gyógyszergyár előtt, mivel a vállalat eddig semmilyen konkrétummal nem reagált a Vegyipari Dolgozók Szakszervezete (VDSZ) debreceni szervezetének évközi bérkompenzációs javaslataira. A szakszervezet közleménye szerint több gyógyszergyárral is meg tudtak már egyezni ezzel kapcsolatban.

A demonstrációval a szakszervezet felgyorsítaná a cég döntéshozását, mivel az infláció és a rezsiköltségek emelkedése miatt sok dolgozó már egzisztenciális problémákkal küzd. Mint írják, a TEVA munkavállalói elvárják, hogy a munkáltató vegye figyelembe a megélhetési költségek drasztikus emelkedését, és évközi béremeléssel vagy bérkompenzációval reagáljon a rendkívüli helyzetre.

„Elfogyott a munkavállalók türelme, és ha kedden nem lesz tárgyalás érdemi emelésről, akkor a szakszervezet megy tovább” – idézi Székely Tamást, a szakszervezet elnökét a közlemény.

Székely a Debreciner érdeklődésére elmondta, sok résztvevőre számítanak, ugyanis nagy a közfelháborodás a TEVA-dolgozók körében.

2019 februárjában egyszer már tüntettek a gyógyszergyártó cég debreceni munkavállalói a számukra kedvezőtlen akkori bérajánlat miatt. Székely Tamás elmondta, három és fél éve eredményt értek el a tiltakozással, bízik benne, hogy most is ez fog történni.

Polgár Tóth Tamás
Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.