Élőláncra készülnek a debreceni Fazekas Mihály Gimnázium diákjai

Az akcióban a tervek szerint más intézményekből is részt vesznek.
Fazekas Mihály Gimnázium – Debrecen, 2022. október 5.
Facebook

Több, egymástól független forrásból arról értesültünk, hogy a debreceni Fazekas Mihály Gimnázium diákjai október 14-én, pénteken élőlánccal állnának ki az alacsony bérek, a pedagógusok túlterheltsége, a sztrájk lehetőségeinek korlátozása és más, az oktatásban tapasztalható jelenségek miatt aznap is sztrájkoló tanárok mellett. Egy közösségi médiában terjedő felhívás szerint az akciót reggel 7 óra 15 perckor hajtanák végre, mivel a diákoknak (a bejegyzésben meg nem nevezett személyek) megtiltották, hogy 8 óra után elhagyják az iskolát.

A poszt szerint az élőlánc a Hatvan utca és a Tóth Árpád utca sarkán található gimnáziumtól a Kossuth térig húzódik majd, az eseményen pedig több intézményből is részt vesznek.

„A sztrájkra lehet, sőt érdemes hozni molinókat különböző feliratokkal, dudát, sípot és bármi egyebet, amivel hallathatjuk a hangunkat. Kockás inget és/vagy fekete felsőt ér hozni, sőt!” – olvasható a bejegyzésben.

Kapcsolódó anyagok:

- „Nem kell mártírhalált hozni” – A hatalomhoz közel álló tankerületvezetőknek is üzentek a debreceni szolidaritási tüntetésen

- Tanárok és diákok feketében – Tóth Árpád Gimnázium, Debrecen

- Október 14-re sztrájkot hirdet a Pedagógusok Szakszervezete

- A nap száma: 0 (nulla) szó

- Akit az istenek gyűlölnek, nevelővé teszik - avagy az én szolidaritásom

- Átadták a jogsérelmekről szóló beadványt a pedagógus szakszervezetek Kozma Ákos ombudsmannak

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.