NASS

„Siet, ki gyorsabb az erdőnél”

Zenés könyvbemutató.

Október 12-én, szerdán este 7 órától, Balla Gergely (Platon Karatev) Partért kiáltó című kötetének zenés könyvbemutatóján vehetnek részt az érdeklődök. A beszélgetés az Alternatív Közösségek Egyesületének közösségi terében, a Baross Gábor utca 16. alatt lesz.

Prae Kiadó

A Platon Karatev új, sorban a harmadik nagylemeze a Partért kiáltó. Eltérően a korábbi, két lemez angol szövegeitől, ennek dalai már magyarul íródtak. A Prae Kiadó gondozásában megjelent kötet a lemez dalszövegeinek vizuálisan és ritmikailag is izgalmas átiratát tartalmazza. A szerzővel Béres-Áfra Zsuzsa beszélget. A beszélgetés ideje alatt a kötet megvásárolható.

„Siet, ki gyorsabb az erdőnél” – írja Balla Gergely a Partért kiáltó című dal szövegében, és már itt megállhatnék, ennél az egy sornál. Letáborozni egy sor mellett, sátrat verni, vizet hozni a forrásról, tüzet rakni. Eltölteni egy éjszakát a tűznél, a lassan elmozduló csillagképek alatt. A Platon Karataev világától amúgy sem állna távol egy ilyen erdei éjszaka. Főleg az új lemez, a Partért kiáltó tűnik olyannak, mintha egy ilyen hosszú éjszakát beszélne el. Valaki ül egy erdei tisztáson és nézi a csillagokat. Ilyen egyszerű ez. Végül is minden ilyen egyszerű.
(Győrffy Ákos)

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.