Gyertya- és telefonfény mellett vonulnak péntek este a debreceni diákok

A Nagytemplomtól a Debreceni Egyetem főépületéig mennek.
Debreceni szolidaritási tüntetés - 2022. október 7.
Lia

Október 14-én 17 órára vonulásos tiltakozást szervez a Diákok a Tanárokért – Debrecen nevű csoport az ugyanebben az időben Budapesten rendezendő tüntetéssel párhuzamosan. A demonstráció Facebook-eseményében olvasható leírás szerint a diákok 17 órától a debreceni Nagytemplom előtt fognak gyülekezni, majd 17:30 órakor elindulnak a Péterfia utcán, a Bem téren, a Füredi úton és az Egyetem sugárúton keresztül a Debreceni Egyetemhez.

A szervezők a résztvevőktől azt kérik, világítás céljából vigyenek magukkal gyertyát vagy az okostelefonjukat.

Élőlánc is lesz a belvárosban

Ahogy arról korábban már hírt adtunk, péntek (október 14.) reggel 7 óra 15 perckor diákok egy része élőláncos kiállást is tervez az alacsony bérek, a túlterheltség és az oktatási rendszer egyéb problémái miatt sztrájkoló tanárok mellett. A közösségi médiában terjedő felhívás szerint a Hatvan utca és a Tóth Árpád utca sarkán található Fazekas Mihály Gimnáziumtól a Kossuth térig alkotnának élőláncot. A tervek szerint az eseményen más debreceni középiskolák diákjai is részt vesznek majd.

Kapcsolódó anyagok:

- Élőláncra készülnek a debreceni Fazekas Mihály Gimnázium diákjai

- „Nem kell mártírhalált hozni” – A hatalomhoz közel álló tankerületvezetőknek is üzentek a debreceni szolidaritási tüntetésen

- Tanárok és diákok feketében – Tóth Árpád Gimnázium, Debrecen

- Október 14-re sztrájkot hirdet a Pedagógusok Szakszervezete

- A nap száma: 0 (nulla) szó

- Akit az istenek gyűlölnek, nevelővé teszik - avagy az én szolidaritásom

- Átadták a jogsérelmekről szóló beadványt a pedagógus szakszervezetek Kozma Ákos ombudsmannak

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.