„A gyűlölet jelen van Magyarországon” – Vágvölgyi B. András a Debreciner Podcastban

A romák ellen elkövetett gyilkosságsorozat ügyének nagy ismerője úgy látja, a történetnek még nincs vége.

A Debreciner Podcast második évadának második adásában Vágvölgyi B. András íróval, újságíróval, filmrendezővel, a ferencvárosi 9 magazin főszerkesztőjével beszélgettünk a 2008. július 21. és 2009. augusztus 3. között romákkal ellen elkövetett, összesen hat halálos áldozattal járó gyilkosságsorozat új fejleményeiről.

Vágvölgyi B. András több mint egy évtizede foglalkozik aktívan az általa terrorizmusnak tartott bűncselekménysorozattal, Arcvonal keleten címmel 2016-ban könyve is jelent meg a témában, a beszélgetésünk apropója pedig az volt, hogy október 7-én jelent meg Gyónás, manipuláció, kelepce címmel egy cikke az Élet és Irodalomban, amelyben reflektál a Magyar Nemzet Kiss Árpád jogerősen életfogytiglanra ítélt elkövetővel készített interjújára.

Vágvölgyi B. Andrástól megkérdeztük, szerinte mi az oka annak, hogy még mindig nem látunk teljesen tisztán az ügyben, mennyire lehet hitelt adni Kiss Árpád szavainak, és azt is, hogyan látja a magyar társadalomnak a gyilkosságokra adott reakcióját. Úgy véli, nagy kérdés, hogy a titkosszolgálatok és a rendőrség hibái szolgáltak-e politikai érdekeket, vagy csak a „magyaros slendriánság” számlájára írhatók.

A podcastunk folytatásához olvasóink és hallgatóink támogatására van szükségünk. Amennyiben szeretnének még több ilyen adást hallgatni, kérjük, fizessenek elő online újságunkra!

A Debreciner Podcast korábbi műsorait itt találod. Ajánljuk!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.