Máris fekete pontot szerzett a NAV-nál a debreceni focicsapat új tulaja – Menedzsment Fórum

Noha nem túl régen jelentek meg az örmények a debreceni focicsapat tulajdonosi körében egy frissen alapított céggel, máris sikerült egy nem túl hízelgő listára felkerülniük.
Régi és új arcok a DVSC közvetlen közelében
facebook.com/KosaLajos

Szinte napra pontosan két évvel azután, hogy a Kósa Lajos vezette Debreceni Vasutas Sport Klub lett az első osztályú focicsapat tulajdonosa, új tulajdonostárs érkezett. Ahogy a bejelentéskor Kósa Lajos fogalmazott: őrségváltás történt a DVSC Futball Zrt.-nél. A 2022. június 16-án alapított és a cégbíróság által négy nappal később, június 20-án bejegyzett NSE Sport Invest Kft. lett akkor a kisebbségi tulajdonos. Az új cég 13 százalékban lett gazda, ám azzal a „kitétellel", hogy ha minden rendben megy és teljesítik a szerződésben foglalt feltételeket, akkor a részvények többségét is megszerezhetik a DVSC egyesülettől – emlékeztet a Menedzsment Fórum.

Az NSE Sport Invest tulajdonosa az elzászi francia-német Ike Thierry Zaengel, aki egyben annak a Noah Groupnak a vezetője az örmény Roman Gevorkján mellett, mely céggel együttműködés indult el nyár elején.

A Menedzsment Fórumnak feltűnt, hogy a júniusi alapítású cég folyamatosan a Nemzeti Adó- és Vámhivatal egyik nem túl hízelgő listájának szereplője. Az NSE ugyanis az áfabevallást több mint két egymást követő bevallási időszakon keresztül be nem nyújtó adózók listáján szerepel.

További részletek a Menedzsment Fórum cikkében olvashatók.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.