Elmaradt a Bem tér beígért felújítása - Zöldítené Debrecen közparkjait a Momentum-Jobbik-LMP szövetség

A fideszes városvezetés hallgat, az ottlakókat sem tájékoztatja a beruházásokkal kapcsolatban.
Mándi László és Szabó Bence
Tóth Tamás

Sajtótájékoztatót tartott október 4-én a Momentum-Jobbik-LMP szövetség a debreceni közterek állapotáról a Bem téri szökőkút mellett. Szabó Bence, az ellenzéki összefogás képviselőjelöltje szerint a város parkjai elavultak, nem felelnek meg a 21. század elvárásainak. Példaként többek között a Petőfi teret említette, a Margit térrel kapcsolatban pedig úgy fogalmazott, hogy az „ma már nem több, mint egy balesetveszélyes játszótér”.

Bem tér - 300 millió forintból kellett volna megújulnia
Tóth Tamás

Gondoskodni kellene a facsemetékről

Mándi László képviselőjelölt, a Momentum debreceni elnöke emlékeztetett, hogy a Bem tér felújítása 2014-ben merült fel először komolyan, 2018-ban pedig az önkormányzati média arról tudósított, hogy az Új Főnix Terv keretein belül 300 millió forintból fogják megújítani a teret, a kiírt közbeszerzés szerint a kivitelezés határideje idén november 30-a lett volna. A munkálatok ehhez képest el sem kezdődtek még, Mándi szerint pedig nagy a csend a projekttel kapcsolatban. „Szerintünk nem hallgatnia kellene a városvezetésnek, hanem kommunikálni a lakókkal” – mondta a képviselőjelölt, aki arról is beszélt, hogy a térrekonstrukciós munkálatok során végrehajtandó fakivágásokat és az új csemeték ültetését előretervezett módon kell végrehajtani, nem folytatható az a gyakorlat, hogy úgy vágnak ki fákat, hogy sokszor évekig nem gondoskodnak azok pótlásáról.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.