Lehetne tanulni… Például a hollandoktól

Mi legyen egy városi utcával a parkolóhelyek megszüntetése után?

A Járókelő megjelentetett egy hollandiai városi utcaképet a közösségi oldalán, pontosabban kettőt. Azt mutatják meg, hogyan alakult át egy utca, miként lett „élhetőbb, zöldebb, szebb, barátságosabb”.

Íme:

Hollandia
Facebook

Idén nyáron Debrecenben is belefogtak Bajcsy-Zsilinszky utca csínosításába a Hal köz átjárója és Pásti utca közötti szakaszon. Leginkább a belváros szürkítése folytatódott itt is, és persze ezekkel a munkálatokkal sem készültek el a beígért határidőre, ahogy az ebben a városban lenni szokott. Előzetesen még annyit jegyezzünk meg, hogy a városrész fideszes önkormányzati képviselője, Orosz Ibolya Aurélia előzetesen arról beszélt, hogy „a beruházással növekszik a rekreációs területek száma a belváros szívében, melynek köszönhetően ez a turisztikai desztináció a város üde színfoltjává válhat a jövőben”.

A hollandiai mintára megnéztük, hogyan mutatott az utca az üde színfoltosítás előtt a parkoló autókkal, s hogyan mutat az elkészülte után, most.

Íme:

Magyarország - Debrecen
Lia

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.