A HÉT IDÉZETE

„Debrecen rövidesen az elektromobilitás világközpontja lesz”

Korábban az ország fővárosaként emlegették Debrecent némelyek. Mostanra már túlléptünk a kontinensen is.
Pécskay Zoltán Zsigmond
unideb.hu

Kereslet és a kínálat találkozott az Informatikai Karon címmel jelent meg beszámoló a Debreceni Egyetem hivatalos honlapján a 26. Informatikai Szakmai Napokról.
Az eseményen jelen volt a részben debreceni önkormányzati, részben egyetemi tulajdonú EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ Kft. ügyvezetője, Pécskay Zoltán Zsigmond is, aki két hónapja tölti be ezt a posztot.

Őt idézi az egyetemi beszámoló:

„Debrecen rövidesen az elektromobilitás világközpontja lesz, hiszen akkumulátorcellákat, elektromos autó-alkatrészeket, valamint elektromos autókat is gyártanak majd a városban. A helyi ipar bővülése mellett a szolgáltató és IT-szektor is komoly fejlődés előtt áll, új cégek érkezhetnek a városba, ami a karon végzett fiataloknak is új álláslehetőségeket jelenthet. A szakemberbázis évek óta biztosított, komoly és nyitott oktatási hátteret kínál a helyi ipar számára az Informatikai Kar.”

A HÉT IDÉZETE sorozatunk korábbi részei itt találhatók.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.