NASS

Tove – és a Muminok elkezdenek saját életet élni

Mától Finn Filmnapok Debrecen.

Három napig kivételes lehetőségként a finn mozi újdonságait tekinthetik meg az Apollóban a debreceniek a Finnagorának köszönhetően.

Tove
YouTube

Az elsőt november 8-án, kedden 20 órától:

Tove

Miután a háború 1945-ben véget ér, Tove Jansson belevág identitása, művészi szabadsága és vágyai keresésébe. Szobrász édesapja nem támogatja lánya életvitelét, amiben a modern művészet mellett szerepet kap a bulizás és egy – már házas – politikushoz fűződő nyílt kapcsolat is. Ám Tove végül egy nőbe, Vivica Bandler színházi rendezőbe szeret bele. Amikor rájön, hogy valójában a Vivica iránti szeretete akadályozza művészetének kiteljesedését, karrierje váratlan fordulatot vesz. A Múminok névre hallgató rajzos mellékprojektje elkezd saját életet élni, és egyre sikeresebbé növi ki magát.
Tove Jansson, a világhírű múmin lények megalkotója, akiket képregények, rajzfilmek, könyvek, filmek, színházi előadások és tévéműsorok egyaránt ábrázoltak, és a mai napig milliók rajonganak értük.

Jegyek: https://jegy.apollomozi.hu/?jegyfoglalas&id=24313

NASS – a Debreciner ajánlórovata.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.