NASS

Visszatérés Epipóba - KineDok Filmklub Debrecenben

A tábor emlékezete tele van ellentmondásokkal.

A Kinedok Magyarország, az Alternatív Közösségek Egyesülete és a Malter eseménye ma, november 8-án 18 órától kezdődik a Baross 16-ban.

A nyolcvanas évek Magyarországán működött egy nyári tábor, ahol a gyerekek néhány hétre elhagyhatták a szocializmus szabályokkal teli világát, és egy képzeletbeli állam, Epipó polgárai lehettek. Epipó emlékezete tele van ellentmondásokkal: van, aki élete legszebb időszakaként gondol vissza az ott töltött időre, mások viszont fájó emlékeket rejtegetnek magukban bántó mondatokról, megszégyenítésről vagy ennél is komolyabb visszaélésekről.
A rendező által felkeresett egykori gyerekek, epipói polgárok közösen próbálnak magyarázatot találni Sipos Pálnak, a tábor karizmatikus vezetőjének tetteire, és megfejteni ennek a zárt, misztikus világnak a működését.

A filmklub utáni kötetlen beszélgetést Bodnár János Kristóf filozófus, audiovizuális alkotó indítja el és tartja mederben. Kristóf Debrecenben él, az Általános Orvostudományi Kar oktatója.

NASS – a Debreciner ajánlórovata.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.