Az energiaválság miatt tartott utcafórumot Debrecenben a Mi Hazánk Mozgalom

Szerintük fennáll a veszélye annak, hogy globális nagyvállalatok vásárolják majd fel az eladósodott lakosság javait.
Polgár Tóth Tamás

November 5-én a debreceni Csapó utcán demonstrált a Mi Hazánk Mozgalom. A meghirdetett kezdésre a szervezőkkel együtt húszan mentek el, ez a szám az esemény folyamán megduplázódott. A sajtó számára tüntetésként, a lakosság számára pedig utcafórumként beharangozott programon felszólalt Apáti István, a párt országgyűlési képviselője és alelnöke, valamint Vörös János helyi választókerületi elnök.

Polgár Tóth Tamás

A két politikus elsősorban az energetikai válsággal kapcsolatban osztotta meg gondolatait a megjelentekkel, de beszéltek a koronavírus-járvány idején bevezetett korlátozásokról is, hangsúlyozva a két jelenség közötti – általuk vélt – kapcsolatot. Vörös János arra figyelmeztetett, szerinte az energiaár-robbanás miatt eladósodott lakosság javait majd globális vállalatok fogják felvásárolni, amikor egy későbbi valódi gazdasági válság során leesnek az árak. Apáti István a kormányt kritizálta azért, mert nyáron megszüntették az árverezési és a kilakoltatási moratóriumot, ennek következtében semmilyen gátja nem maradt a kilakoltatásoknak.

Az eseményről videót készítettünk:

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.