NASS

Mindenki vágyik a szeretetre

Finn Filmnapok Debrecen.

Három napig kivételes lehetőségként a finn mozi újdonságait tekinthetik meg az Apollóban a debreceniek a Finnagorának köszönhetően.

Ma, november 9-én két filmet vetítenek:

17:30 órától: Acélhölgyek (Teräsleidit)

Miután egy serpenyővel leüti férjét, a 75 éves Inkeri és két nővére, Raili és Sylvi útra kelnek. Finnországot beautózva jóképű stopposokkal utaznak, emlékeket idéznek fel és bűnös táncot járnak. Mikor Inkeri megtalálja régi egyetemi írásait és találkozik fiatalkori szerelmével, Einóval, felidéződnek benne egykori álmai, melyeket később patriarchális házassága alatt elnyomott. Inkerinek hátralévő életéről kell döntenie, választania kell a boldogság és a konvenció között.

Jegyek: https://jegy.apollomozi.hu/?jegyfoglalas&id=24314

20 órától: A vak férfi, aki nem akarta megnézni a Titanicot (Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia)

Mindenki vágyik a szeretetre, és ez alól Jaakko sem kivétel – még ha a kerekesszékéhez is van kötve. Még sosem találkozott élőben a barátnőjével, de minden nap órákon át beszélnek egymással telefonon.
A vak férfi, aki nem akarta megnézni a Titanicot egy eddig sosem látott szerelmi történet, melyben Petri Poikolainen élete szerepében játssza Jaakkót, a férfit, aki a saját otthonába bebörtönözve él. A börtön falai azonban lebomlanak, amikor Jaakko úgy dönt, hogy elmegy találkozni a szerelmével. Ez nem egy könnyű döntés, ugyanis Jaakko vak, és a mellkasától lefelé le van bénulva. Hogy célba érjen, Jaakkónak öt idegen jóságában és segítségében kell bíznia. Végül is, mi rossz történhet?
A film elnyerte a Velencei Filmfesztivál közönségdíját 2021 szeptemberében. A film része a Busan Nemzetközi Filmfesztivál 2021-es programjának.

Jegyek: https://jegy.apollomozi.hu/?jegyfoglalas&id=24315

NASS – a Debreciner ajánlórovata.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.