NASS

Menekülnek, menekülünk…

Finn Filmnapok Debrecen.

Három napig kivételes lehetőségként a finn mozi újdonságait tekinthetik meg az Apollóban a debreceniek a Finnagorának köszönhetően.

Ma, november 10-én is két filmet vetítenek:

17:30 órától: Első hó (Ensilumi)

Ramin Mehdipour családjával néhány éve egy menekültügyi befogadóközpontban él egy kis finn településen. Az életük a barátságokról, valamint a nyár, a palacsinta és a természet szeretetéről szól. Azonban hatalmas sokként éri őket, amikor a finn bevándorlási hivatal elutasítja a menedékkérelmüket. Az élet azonban nem ér véget. Ramint éppen teljesen új körülmények várják: a középiskola első napjai. A Mehdipour család felhasználja utolsó fellebbezési lehetőségét, és pozitív kilátásokkal és hozzáállással folytatja a mindennapjait. Ramin az ártatlanság és a felnőtt lét határmezsgyéjén állva igyekszik megtalálni saját hangját, valamint a helyét a világban, legjobb barátjával, Jigivel az oldalán.

Jegyek: https://jegy.apollomozi.hu/?jegyfoglalas&id=24316

20 órától: Az éjszaka megbocsát (Yö armahtaa)

Kaurismäki Az éjszaka megbocsát című filmje három férfiről szól, akik egy borral és intellektuális beszélgetéssel túlfűtött hosszú estét töltenek együtt – egy olyan estét, ami akár az utolsó is lehet a lezárások alatti súlyos pénzügyi nyomással küszködő bár számára. Ugyan a bár hivatalosan zárva tart, Heikki, a pultos vigaszt kínál barátjának, Ristónak, aki frontvonalbeli egészségügyi dolgozóként éppen egy hosszú és tragédiákkal teli műszak után jár nála. Később megérkezik egy idegen, aki az unokája születését várja. Ez némi gyanút kelt, különösen azután, hogy a rádióban beszámoltak egy környékbeli gyilkosságról. Heikkinek és Ristónak azonban a saját internalizált titkaikkal kell megküzdeniük, és könnyen lehet, hogy az igazi terápiát éppen ez a bocsánatokkal teli éjszaka nyújtja nekik ebben a helsinki bárban.

Jegyek: https://jegy.apollomozi.hu/?jegyfoglalas&id=24317

NASS – a Debreciner ajánlórovata.

CSAK VELED együtt tudjuk garantálni, hogy az újságíró és a szerkesztő munkájába ne szólhasson bele más, csak Te, az olvasó. Egy hónapra csak 1000 forint. Támogasd előfizetéseddel a Debrecinert! Köszönjük!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.