Kellenek-e az akkumulátorgyárak, ha válság idején éppen az elektromobilitást építik le? – LMP-s sajtótájékoztató Debrecenben

A párt zöld konzultációt folytat, szorgalmazzák a közösségi közlekedésben a klímabérlet bevezetését.

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

Sajtótájékoztatót tartott Debrecenben az LMP a párt által októberben indított „zöld konzultációról”. Bakos Bernadett országgyűlési képviselő arra biztatta a debrecenieket, hogy töltsék ki az konzultációs ívüket, fejtsék ki a véleményüket az energiaválsággal kapcsolatban.

Polgár Tóth Tamás

Jármi Péter, az LMP Hajdú-Bihar megyei elnöke, a párt környezetvédelmi szakszóvivője arról beszélt, hogy a DKV járatritkításai megviselik majd Debrecen közlekedését, növekedni fog az autós forgalom. A párt szerint az általuk szorgalmazott, az egész országra érvényes, 5000 forintos klímabérlet bevezetése tehermentesítené a város közlekedését, miközben a bejövő pénzből a DKV-t is forrásokhoz juttathatnák. A trolibuszközlekedés leállítása, valamint a villamosközlekedés korlátozása miatt a politikus szerint kérdés, van-e értelme Magyarországnak akkumulátornagyhatalommá válnia. „Van-e egyáltalán erre szükség, ha ilyen kritikus helyzetekben pontosan az elektromobilitást csökkentjük folyamatosan?” – tette fel a kérdést.

Polgár Tóth Tamás

Még dolgoznak a kérdéseken

Megkérdeztük a politikusoktól, lehet-e már tudni, pontosan milyen kérdéseket tennének fel az országos népszavazási kezdeményezésük keretében, illetve mikor adják be ezeket a Nemzeti Választási Irodának. Jármi Péter megismételte azt, amit a november 8-i sajtótájékoztatóján is mondott: a jogászaik dolgoznak a kérdéseken, a beadásról pedig a párt országos elnöksége fog dönteni.

Az LMP ma 18 órától a Susmus Caféban (Darabos utca 19.) rendez workshopot a Debrecenbe tervezett akkumulátorgyárról és az élhető városokról.

Kedves Olvasónk! A véleményedet megoszthatod a Debreciner közösségi oldalán. Gyere, szólj hozzá!

Ha fontosnak tartod, hogy a Debreciner folytathassa a munkáját, akkor támogasd! Rajtad múlik!

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.