A BMW-gyári gazdasági övezet kiegészítő fejlesztését is Mészáros cége nyerte – Napi.hu

A V-Híd Építő Zrt. nyerte meg a debreceni BMW gyár kiszolgálására szolgáló vasút építéséhez kapcsolódó újabb fejlesztéseket: a Macs terminál szolgáltatási színvonalának növelésére és a debreceni Fatér kisállomás működési hatékonyságot növelő beruházások megvalósítás nettó 12 milliárd 886 millió forinttal.
A közbeszerzés eredményét az ajánlatkérő NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közölte az uniós közbeszerzési közlönyben. A feladat a Debreceni Észak-Nyugati Gazdasági Övezet (ez a BMW gyár kódneve) kialakításával összefüggő vasúti infrastruktúra-fejlesztések 2. ütemének részbeni megvalósítása, amely két részből áll – írja a Napi.hu.
napi.hu

Az első rész a Macs Ipari Park Terminál területén a további szolgáltatási színvonal, működési hatékonyságot növelő beruházások megvalósítása (például kamerás biztonsági rendszer, irodaépület, beléptető rendszer, tűzivíztározó kialakítása). A második rész a debreceni úgynevezett Fatér kisállomás területén vágányépítés a felsővezetéki és biztosítóberendezési munkákkal együtt, egy új üzemi épület és egy gyalogos felüljáró építése.

Mindkét részt a V-Híd Építő Zrt. nyerte. Az első rész becsült ellenértéke 658 millió forint volt, ezt 2,03 milliárd forinttal vitte el a cég. A második rész becsült ellenértékét 8,62 milliárdban határozta meg a NIF, a nyertes 10,85 milliárd forintos ajánlatával szemben. A nyertessel november 4-én kötött szerződést az ajánlatkérő.

További részletek a Napi cikkében olvashatók.

Ezt tartalmat minden olvasónk elérheti. Ha összes írásunkat olvasni szeretné, legyen előfizetőnk! Előfizetéshez kérjük kattintson ide.